BM, 29 milyar dolarlık insani yardım çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM), 168 milyon kişiye ulaşabilmek amacıyla 29 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.

DÜNYA 04.12.2019, 13:17 04.12.2019, 13:23
BM, 29 milyar dolarlık insani yardım çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi ve BM 2020 Küresel İnsani Yardım Planı'na yönelik raporu açıkladı.

Dünya çapında her 45 kişiden birinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunun altının çizildiği söz konusu rapor, Burkina Faso, Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Burundi, Çad, Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC), Somali, Etiyopya, Irak, Haiti, Libya, Myanmar, Nijer, Nijerya, işgal altındaki Filistin toprakları, Güney Sudan, Suriye, Sudan, Ukrayna, Venezuela ve Yemen'deki yardıma muhtaç milyonlarca insanı kapsıyor.

Söz konusu rapora göre, insani yardıma muhtaç olan insanların yoğunlaştığı bu ülkelerde 167,6 milyon kişi gıda, sağlık, barınak, eğitim, koruma ve sağlık hizmeti gibi acil insani yardımlara ihtiyaç duyuyor.

Suriye ve Yemen en kritik iki ülke konumunda

Raporda, dokuz senedir iç savaş yaşayan Suriye için 3,30, iç savaşın hala devam ettiği Yemen için 3,2, Ebola virüsünün etkilediği ve çatışmaların devam ettiği Kongo Demokratik Cumhuriyeti için 1,82, iç gerilimin hâlâ yüksek olduğu Venezuela için 1,35, Güney Sudan için 1,54, Sudan için 1,40, Somali için ise 1 milyar dolar acil insani yardım çağrısı yapıldı.

1940'lardan beri en büyük yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock basın toplantısında ayrıca BM'nin söz konusu yardım çağrısının II. Dünya Savaşı'ndan bu yana modern zamanların rekoru olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)