Blöfçü Trump!

Trump, İran'a hava saldırısını 10 dakika kala durdurduğunu söylemişti. Dünyayı geren bu tehdit blöf çıktı!

DÜNYA 23.06.2019, 12:31
Blöfçü Trump!

İran'a hava saldırısını 10 dakika kala durdurduğu yönündeki sözleri dünyayı geren Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın "İran tehdidinin" külliyen blöf olduğunu ortaya çıktı. Blöf ise sadece 24 saat sürmüş oldu. Amerika Başkanı Donald Trump'ın son anda vazgeçtiğini söylediği dakikalarda ise havada hazır uçak olmadığı anlaşıldı.

İran'a yönelik hava saldırısına onay verdiğini ancak çok sayıda İranlının öleceği bilgisi nedeniyle son anda hava saldırısından vazgeçtiği söyleyen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın sözde hamlesinin blöf olduğu ortaya çıktı. ABD Başkanı Donald Trump, kararını saldırıya "çok sayıda İranlının öleceği ve hava saldırısının orantısız güç olacağını düşündüğü için" nihai onayı vermediği şeklinde değiştirirerek blöf yaptığını ortaya koydu.

ABD Başkanı Trump, bir TV kanalına verdiği mülakatta, önceki gün İran ile ilgili olarak yapılan toplantıda hava saldırısı için nihai onayı vermediğini açıklamıştı. Saldırıya ilişkin tüm hazırlıkların yapıldığını anlatan ABD Başkanı Donald Trump, bununla birlikte son onayı vermediğini ''Son ana kadar yeşil ışık yakılmamıştı çünkü işler değişebiliyor'' sözleriyle dile getirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ayrıca, o esnada İran'a ait bazı hedeflere yönelik saldırı için havada uçakların hazır olup olmadığı şeklindeki soruya ise ''Hayır fakat hemen bunu yapabilirlerdi, ayrıca işler geri dönemeyeceğiniz noktaya varabilirdi'' yorumunu yaptı. Önceki gün Amerikalı üst düzey yetkililer Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik bir saldırı kararından son anda vazgeçtiği ve o anda havada saldırı için uçakların hazır beklediğini kaydetmişti.

Söz konusu gelişmeler ise İran'ın önceki gün, Amerika'ya ait Hawk tipi İHA'yı (İnsansız Hava Aracı) yerden havaya fırlatılan bir füze ile vurmasıyla başlamıştı.

Yorumlar (0)