Birleşmiş Milletler, İdlib'de yaşananlar yüzünden endişeli!

BM Genel Sekreter Sözcülüğü, 1 Ocak'ta İdlib'de yapılan bombalı saldırının detayları konusunda endişeli olduğunu duyurdu.

DÜNYA 03.01.2020, 00:11
Birleşmiş Milletler, İdlib'de yaşananlar yüzünden endişeli!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü, 1 Ocak'ta Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlib'de yapılan bombalı saldırı ve detayları hakkında endişeli olduğunu duyuran bir açıklama yayınladı.

Sivil güvenliğine öneme vurgu yapıldı

Genel Sekreter Sözcülüğü'nün açıklamasında "BM, 1 Ocak’ta, Suriye’nin kuzeybatısı İdlib’in Sarmin yerleşkesine yapılan bombalı saldırıda birçok kadın ve çocuğun öldüğü ve yaralandığına dair haberler konusunda büyük endişe duyuyor" ifadeleri kullanıldı. Sözcülük açıklamasında sığınmacı aileler için ayrılan bir okulun önüne bomba düşmesinin Suriye'deki tüm taraflara sivillerin güvenliğine daha fazla önem vermeleri gerektiğini hatırlattığı ifade edildi.

BMGK acil toplanabilir!

Bir diğer yanda ise Birleşik Krallık ve Fransa, İdlib'in güncel hâlini görüşmek için BM Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) Cuma günü özel bir toplantı için çağırdı. BMGK'nın acil toplantı için bir araya gelip gelmeyeceğine yönelik bir açıklama henüz yapılmadı.

İdlib'de neler oluyor?

İdlib, 20 gündür Esed rejimi ve Rusya tarafından yoğun bombardımana tutuluyor. Bombardıman sırasında sivillerin sığındığı binaların da zarar görmesinden ve sivil can kaybı yaşanmasından korkuluyor.

Yorumlar (0)