Birleşik Krallık’ta koronadan 1 ölüm!

Korona salgınıyla mücadelede başarılı sonuçlar alan Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz gün virüs kaynaklı can kaybı sayısı bir olarak açıklandı.

DÜNYA 04.05.2021, 15:20 04.05.2021, 16:37
Birleşik Krallık’ta koronadan 1 ölüm!

Aşılamaya en erken başlayan ülke olan ve geçtiğimiz ay kısıtlamaları kaldırılması kapsamında kafe ve restoranları açan Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz gün, bin 649 vaka görülürken Covid-19 sebebiyle bir kişi hayatını kaybetti.

50 milyon doz aşı

Salgının başladığı günden bu yana 127 bin 539 kişinin hayatını kaybettiği Birleşik Krallık’ta yaklaşık 35 milyon kişi en az bir doz aşı olurken toplamda 50 milyon doz aşı uygulandığı açıklandı.

Hartlepool ziyareti sırasında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, aşılamanın sonuçlarının ortaya çıktığının görüldüğünü söyledi.

Sosyal mesafe kalkabilir!

Johnson yaptığı açıklamada, Britanya’da durumun bu şekilde seyretmesi halinde haziranın sonuna doğru 1 metrelik sosyal mesafe kuralının kaldırılabileceğini söyledi.

‘Seyahat özgürlüğüne dikkat!’

Seyahat serbestliğiyle ilgili de konuşan Başbakan Johnson, 17 Mayıs'ta açılış yapmak istediklerini, ancak ülke insanının başka bir hastalıkla karşılaşmayı düşünmediğini, bunu kendisinin de kesinlikle istemediğini belirterek çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

17 Mayıs'ta yasak kalkabilir

Korona kısıtlamalarının gevşetilmesi sürecinde İngiltere'de dış ülkelere seyahat yasağının 17 Mayıs'tan itibaren kaldırılması bekleniyor.

Yorumlar (0)