"Birleşik Krallık'ta salgın kaynaklı ölümler yüzde 15 daha fazla" 

İngiltere'de yapılan can kayıplarını içeren verilere dayandırılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm oranının şu ana kadar açıklanan resmî verilerden en az yüzde 15 daha yüksek olabileceği ortaya kondu.

DÜNYA 14.04.2020, 14:03
"Birleşik Krallık'ta salgın kaynaklı ölümler yüzde 15 daha fazla" 

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere ve Galler'de 3 Nisan'a kadar ölüm belgelerinde Covid-19 kaynaklı yaşamını yitirenlerin sayısının 6 bin 235 kişi olduğunu söyledi. 

ONS istatistikçisi Nick Stripe, Birleşik Krallık'ta 3 Nisan itibariyle açıklanan sayının 5 bin 300 civarında olduğunu söyleyerek, "İngiltere'deki Covid-19 kaynaklı ve Covid-19 şüpheli ölümler dahil olmak üzere ölüm belgelerindeki verilerine baktığımızda, bu NHS (Ulusal Sağlık Hizmeti) sayılarından yüzde 15 daha yüksek çıkıyor" şeklinde konuştu.

Stripe, "hükümet tarafından yayınlanan ve yalnızca hastanelerdeki ölümleri gösteren günlük verilerin aksine, araştırmada ortaya konan veriler huzurevlerinde ya da diğer kamu kurumlarındaki ölümleri de içeriyor." ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık'ta açıklanan son verilere göre Covid-19 vaka sayısı 88 bin 621, salgın kaynaklı can kaybı ise 11 bin 329 olarak açıklanmıştı.

Yorumlar (0)