Birleşik Krallık, evde antikor testi programını başlatıyor 

Vakaların sıkı takibini yapan Birleşik Krallık’ta yeni bir dönem başlıyor. Krallık vatandaşları, antikor testlerini evde kendileri yapacak. Covid-19 pozitif kişilerin uygulayacağı testler, insülin testlerini andıracak şekilde parmaktan yapılacak. 

DÜNYA 22.08.2021, 17:25 23.08.2021, 14:50
Birleşik Krallık, evde antikor testi programını başlatıyor 

Birleşik Krallık genelinde Covid-19 testi pozitif olan kişiler için evde antikor testi yapımı başlıyor. Hayata geçirilecek test programında farklı varyantların yol açtığı enfeksiyonların takibi yapılacak. İnsanların ne kadar antikor ürettiği ve koruduğu belirlenecek testler, 18 yaş ve üzeri kişiler için olacak. 

Salı gününden (24 Ağustos) İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’de uygulanmaya başlanacak programda pozitif olan kişi, karantina süresi boyunca parmağından 2 kez test yapacak. Bu testleri ise analiz için ilgili sağlık kuruluşlarına gönderecek ya da sağlık çalışanları eve gelip testi alacak. 



Testin uygulanması 

Testlerden birinci pozitif çıkan kişi, en kısa sürede ikinci testini yapacak. İkinci testin üzerinden 28 gün geçtikten sonra ise başka bir test daha yapılabilecek. Evde antikor testinin deneme programında 8 bin kişi gönüllü olacak. 

Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı (DHSC), söz konusu programın ilk kez halka açıldığını belirtti. Bir İngiliz haber ajansına göre ise bu test ile enfeksiyon, aşılama ya da hastalıktan sonra bağışıklık tepkisi geliştirmeyen insanlardan bu şekilde bilgi alınacak.  

Sağlık Bakanı Sajid Javid, bu programın, İngiltere’nin aşı programı “Devasa Savunma Duvarı” üzerine inşa edileceğini belirtti. Javid, testlerin hızlı ve kolay şekilde yapılabildiğini ve bu testler sayesinde normal hayata dönüşün daha hızlı olacağını vurguladı. 

Yorumlar (0)