Birkaç günde 125 milyon kişi ölebilir!

Yapılan bir araştırmaya göre, Hindistan ve Pakistan arasında çıkacak bir nükleer savaş sonucu 125 milyon kişi hayatını kaybedebilir.

DÜNYA 03.10.2019, 18:17
Birkaç günde 125 milyon kişi ölebilir!

The Telegraph gazetesinin haberine göre, sonuçları "Science Advances" dergisinde yayımlanan bir araştırmada, Hindistan ve Pakistan arasında yaşanabilecek bir nükleer savaşta sadece birkaç günde 125 milyon kişinin ölebileceği iddia edildi.

Sıcaklıklar azalacak, yağışlar düşecek!

Araştırmada, milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesinin yanı sıra nükleer bulutlar sebebiyle yeryüzüne düşen güneş ışığının yüzde 20 ila 35 düşürebileceği, bunun hava sıcaklıklarını 2-5 derece azaltabileceği, yağmur ve kar yağışının da yüzde 15-30 düşebileceği kaydedildi.

İklim değişikliği yaşanacak

Nükleer silahların yol açabileceği muhtemel iklim değişikliğinin tarım ürünlerinde yüzde 15 ila 30 düşüşe yol açabileceğine, bu durumun kıtlığa yol açabileceğine işaret edilen araştırmada, nükleer savaşın etkilerinin 10 yıldan fazla sürebileceği vurgusu yapıldı.

Araştırmacılardan Alan Robock, çalışmanın zamanlamasına işaret ederek, "Zamanlama yerinde. Hindistan ve Pakistan arasında Keşmir ihtilafı devam ediyor ve her ay sınırlarda insanlar ölüyor. Böyle bir savaş, sadece bombaların düşeceği yerleri değil tüm dünyayı tehdit eder." diye konuştu.

Bir diğer araştırmacı Brian Toon da "Bu, emsali görülmemiş bir savaş olur. Umarım, Pakistan ve Hindistan bu araştırmayı dikkate alır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)