Birileri demiş öldü, şimdi yazsınlar "Füzelerin kralı" yine döndü!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin nükleer cephaneliğini kuvvetlendirmek için askeri toplantı gerçekleştirdi. Kuzey Kore liderinin sağlık problemleri yaşadığına hatta öldüğüne yönelik haberler uzun süre gündemde yerini korumuştu.

DÜNYA 24.05.2020, 16:04 24.05.2020, 16:35
Birileri demiş öldü, şimdi yazsınlar "Füzelerin kralı" yine döndü!

Kore (Kuzey) Merkezi Haber Ajansı (KCNA), son olarak bu ayın başında gübre fabrikasının açılışına katılarak halkın önüne çıkan Kim Jong-un'un, bu kez askeri bir toplantıya başkanlık ettiğini bildirdi. 

Söz konusu toplantıda, Kuzey Kore'nin savaş caydırıcılığını artırma ve stratejik silahlı kuvvetlerin yüksek alarm operasyonuna sokulmasına ilişkin yeni politikalar belirlendi. 

Kuzey Kore'yi tehdit eden yabancı güçleri caydırma yeteneklerinin artırılmasının ele alındığı toplantıda, Güney Kore ve ABD askerlerine açık bir şekilde işaret edildi. Toplantının ne zaman yapıldığına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un geçen ay sağlık durumunun iyi olmadığı veya hayatını kaybettiğine ilişkin söylentiler çıkmıştı.

Kuzey Kore liderinin bu ayın başında başkent Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını yaptığı sırada çekilen fotoğraf ve videoları servis edilmişti. 

Kim'in ortaya çıkması hakkındaki spekülasyonları sona erdirmiş ancak yine de bazı yorumcular, yürüyüşünde bir tuhaflık olduğunu söylemişlerdi. 

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Kim'in ameliyat olmadığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)