"Bir Vikingler eksikti! Birazdan Asteriks de gelir!"

Fransız sivil toplum kuruluşlarına ait Norveç bayraklı Ocean Viking gemisi tarafından 81 göçmen daha kurtarıldı. İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini "Bir Vikingler eksikti. Birazdan Asteriks de gelir" dedi.

DÜNYA 11.08.2019, 23:56
"Bir Vikingler eksikti! Birazdan Asteriks de gelir!"

Akdeniz'de göçmen kurtaran Fransız STK'larına (sivil toplum kuruluşları) ait Norveç bayraklı Ocean Viking gemisi 81 göçmen daha kurtardı. Ocean Viking gemisindeki göçmen sayısı 251'e çıktı.

Fransız STK'larına ait Norveç bayraklı Ocean Viking gemisinin bağlı olduğu Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünden (MSF) yapılan açıklamada, bu deniz taşıtının üç günde üçüncü kurtarma operasyonunu yaparak 81 göçmeni daha Libya açıklarındaki uluslararası sulardan kurtardığı bildirildi.

İtalya'nın kara sularına giriş yasağı getirdiği Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) ve SOS Mediterranee tarafından idare edilen Ocean Viking gemisindeki toplam göçmen sayısının da 251'e yükseldiği belirtildi. 

Proactiva Open Arms'ın 10 günü bulan bekleyişi sürüyor

Diğer taraftan, İtalya'nın kara sularına giriş yasağı getirdiği bir diğer STK gemisi İspanyollara ait Proactiva Open Arms'ın güvertesindeki 160 göçmenle İtalya'nın Lampedusa açıklarında 10 günü bulan bekleyişi devam ediyor. Durumu kötüleşen 3 göçmen ve 6 yakını İtalya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulundukları yerden alındı.

İtalyan basınındaki haberlere göre, hastalığı bulunan 3 göçmenden biri Lampedusa'ya, diğer 2 hasta göçmen ise Malta'ya sevk edilecek.

İtalya Başbakan Yardımcısı: Bir Vikingliler eksikti!

Aynı zamanda aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri olan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Katanya kentindeki mitinginde, göçmen kurtaran sivil toplum örgütlerine yüklenmeye devam etti.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "Bu Open Arms'ın güvertesinde 200 kadar göçmen var. Norveçli Vikinglilerin gemisi var. Bir Vikingliler eksikti. Onlar da 180 kişi toplamış. Biraz daha sonra 'Asteriks', 'Fantastik Dörtlü', Richard Gere ile Akdeniz'e gelirler. Hepsini gördük. Gerçek üstü bir durumun içindeyiz. Vikinglerin işgalini durdurmaya çalışacağız." şeklinde konuştu. 

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini dün, Open Arms'taki göçmenlere yardım ve destek için gemiye gelen ABD'li aktör Richard Gere'a "Göçmenleri özel uçağınla ABD'deki villalarına götür." diyerek terslemişti.

Yorumlar (0)