Bir üsteğmen şehit oldu!

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmada Azerbaycan ordusundan bir üsteğmenin şehit olduğu bildirildi.

DÜNYA 13.07.2020, 09:51
Bir üsteğmen şehit oldu!

Azerbaycan-Ermenistan sınırında dün Ermenistan topçularının atışıyla başlayan ve gece saatlerinde de devam eden çatışmada Azerbaycan ordusundan bir üsteğmen şehit oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde dün Ermenistan topçularının atışıyla başlayan çatışmaların gece boyunca aralıksız sürdüğü belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı saatler süren çatışmalarda Azerbaycan ordusundan bir üsteğmenin şehit olduğunu duyurdu.

Hedefler imha edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun gece boyunca tank, top ve havan ateşiyle Ermenistan ordusuna ait mevzilerin, topçu bataryalarının ve araçların imha edildiği bilgisini paylaştı.

Bakanlığın açıklamasında, Ermenistan tarafının can kayıplarıyla ilgili bilgileri gizlediğinin altı çizildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, "Durum Azerbaycan ordusunun kontrolü altındadır. Düşmana karşı cezai tedbirler hayata geçirilmiştir." denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait bir mevziye gerçekleştirilen atışların drone ile çekilmiş görüntüsü kayıtlarını yayınladı.

Çatışma nasıl başladı?

Dün Ermenistan ordusu, iki ülkenin sınırının Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dâhil olmak üzere saldırı girişiminde bulunmuştu. Azerbaycan ordusu ise Ermenistan cephesinden gelen bu saldırılara karşılık vermişti. Gece boyunca devam eden çatışmalarda Ermenistan ordusu kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Çatışmada, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusundan 3 askerin şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı bilgisini paylaşmış ancak Ermenistan tarafı çekilmek zorunda kalacak kadar zayiat vermesine rağmen kayıplarına dair açıklamada bulunmamıştı.

Yorumlar (0)