Bir ülkede daha Omicron virüsü çıktı

Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron varyantı, İspanya’ya sıçradı. Güney Afrika’dan Madrid’e gelen 1 yolcuda Omicron mutasyonu tespit edildi. Yolcu, karantinaya alındı. 

DÜNYA 30.11.2021, 12:30 30.11.2021, 12:43
Bir ülkede daha Omicron virüsü çıktı

Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron varyantı, İspanya’ya sıçradı. Güney Afrika’dan Madrid’e giden bir yolcuda tespit edilen mutasyon sebebiyle turist, karantinaya alındı. Madrid Gregorio Maranon Hastanesi Mikrobiyoloji Servisi tarafından yapılan açıklamada hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

“Ultra hızlı prosedür” geliştirildi 

Servis doktorları, hastaya test yapmak ve aynı gün doğru sonucu almak konusunda ultra hızlı bir prosedürün geliştirildiğini belirtti.  



Afrika’dan gelen yolcular için karantina uygulaması 

İspanyol hükümeti Zimbabve, Güney Afrika, Nambiya, Mozambik, Lesoto, Svaziland ve Botsvana’dan gelen yolcular için 10 günlük karantina şartı koydu. Yolcuların aşılı olup olmamalarına bakılmaksızın karantina uygulaması yapılacak. İspanya’ya seyahat eden kişilerin en geç 72 saat öncesinde aldıkları negatif sonuçlu PCR testini de ibraz etmeleri zorunlu olacak.  

12 ülkede Omicron vakası görüldü 

Omicron mutasyonu şimdiye kadar İspanya’da, Avusturalya’da, Danimarka’da, Botsvana’da, Güney Afrika’da, Hong Kong’ta, İsrail’de, İtalya’da, İngiltere’de, Çekya’da, Almanya’da ve Belçika’da görüldü. 

Yorumlar (0)