Bir ülke, koronanın bitişini toplu yemekle kutladı

Çekya'nın başkenti Prag'da yüzlerce kişi koronavirüsün bitişini tarihi Charles Köprüsü'nde toplu yemek etkinliğiyle kutladı.

DÜNYA 01.07.2020, 18:57
Bir ülke, koronanın bitişini toplu yemekle kutladı

Tüm dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen ve yüz binlerce kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınından dolayı sağlık kuruluşları ve bilim insanları tarafından sürekli olarak tedbirlerin bırakılmamasına dair açıklamaları yapılırken, Çekya Prag'da ise tam tersi yönünde ilginç bir etkinlik yapıldı.

350 kişinin yaşamını kaybettiği 12 bine yakın kişide ise vakanın görüldüğü ülkede, koronavirüsün son buluşunu 500 metre uzunluğundaki bir sofra kurup akşam yemeği vererek düzenledi. 

Şehir merkezindeki tarihi Charles Köprüsü'ndeki etkinliğe katılan vatandaşlar yemeklerinin büyük bir çoğunluğunu evinden getirerek toplu yemeğe katıldı.

"Tüm dünyaya evde kalmadığımızı gösterdik"

Yemeğin organizatörü olan Ondrej Kobza, etkinliğin normal koşullarda bu mevsimde olmayacağını fakat koronavirüsten dolayı şehirde bulunan yabancı turist sayısının düşüklüğünden dolayı yapıldığını ifade etti.

Kobza açıklamasının devamında, köprü metaforunun iyi bir seçim olduğunu ve insanların birbirine kenetlenmesine yardımcı olduğunu vurgulayarak verilen yemeğin bir kutlama olduğunu ve bütün dünyaya dışarı çıkabildiklerini ve evde kalmadıklarını göstermek istedikleri amacını taşıdıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)