Bir ülke karıştı: 7 ölü, 148 yaralı!

Kolombiya'da Javier Ordonez isimli bir avukatın polis tarafından öldürülmesi nedeniyle insanlar sokaklara döküldü. Protestolar sırasında 7 kişi yaşamını yitirirken, 93'ü polis olmak üzere 148 kişi yaralandı.

DÜNYA 11.09.2020, 09:13 11.09.2020, 17:35
Bir ülke karıştı: 7 ölü, 148 yaralı!

Polis şiddeti nedeniyle bir ölüm de Kolombiya'nın başkenti Bogota'da gerçekleşti.

Polis, 8 Eylül'de geç saatte dışarıda olan Javier Ordonez'i gözaltına almaya çalıştı. Avukat olduğu öğrenilen kişi, polis memuru tarafından kullanılan elektro şok silahı sebebiyle yaşamını yitirdi. 

Bunun üzerine olaya tepki gösteren binlerce insan sokaklara döküldü. Kolombiya'daki polis şiddetine karşı seslerini duyurmak isteyen kişiler, Cali, Soacha, Medellin ve Bogota'yı karıştırdı. 

Yağmalama başladı

Söz konusu göstericiler tarafından 27 ayrı CAI (Acil Eylem Komutanlığı) merkezine saldırıda bulunulduğu ifade edildi. Bunlarda 12'sinin yakıldığı bildirildi. Öte yandan, birçok ATM ve iş yeri de protestocular tarafından yağmalandı. 

50 milyon Peso ile ödüllendirilecekler

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen gösteriler esnasında 5 kişi yaşamını yitirdi. Kolombiya Savunma Bakanı olan Carlos Holmes Trujillo, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, katillerin yakalanmasına fayda sağlayacak bilgiyi sağlayanların 50 milyon Peso ile ödüllendirileceğini söyledi. 

Soacha ve Bogota'da meydana gelen karışıklığın bütün gün sürdüğüne dikkat çeken Carlos Holmes Trujillo, bunun sorumlularının mutlaka yargılanacağını belirtti.

"İlave polis kuvveti yollanacak"

Carlos Holmes Trujillo, göstericileri durdurmak için başkent Bogota'ya 750 ilave polis kuvveti, diğer yerlere ise toplam 850 ilave polis kuvveti yollanacağını kaydetti.

"Bütün polisleri hedef göstermekten vazgeçin"

Polislerin Kolombiya halkı tarafından çok sevildiğine dikkat çeken Carlos Holmes Trujillo, bazı insanların yanlış hareketleri sebebiyle emniyet kurumunun hasar görmemesi gerektiğini ifade etti.

Carlos Holmes Trujillo, bütün polis memurlarını hedef göstermekten vazgeçilmesi gerektiğini aktardı. 

93 polis memuru yaralandı

Bir açıklama da Ulusal Polis Müdür Yardımcısı olan Gustavo Moreno'dan geldi.

Gustavo Moreno, Soacha'da 2 kişinin, Bogota'da 5 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

Yaralanan 55 kişinin hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını söyleyen Gustavo Moreno, bunlardan 4'ünün Soacha'da, 51'inin ise Bogota'da olduğunu kaydetti. 

Gustavo Moreno, protestolar esnasında 93 polis memurunun da yaralandığını belirtti. 

Yorumlar (0)