Bir ülke daha okulları yeniden kapatıyor!

Güney Kore'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tekrar artış göstermesi nedeniyle Seul’un yer aldığı bölgede bulunan bütün okullar kapatıldı. 

DÜNYA 25.08.2020, 15:45
Bir ülke daha okulları yeniden kapatıyor!

Birçok ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları tekrar tırmanmaya başladı. O ülkelerden birisi de Güney Kore oldu.

Ülkede son günlerde vaka sayılarının artış göstermesi üzerine yeni tedbirler alınmaya başlandı. 

Güney Kore Eğitim Bakanı Yoo Eun-hae, Seul’un yer aldığı bölgede bulunan tüm anaokulları, ilkokul ve ortaokullar ile liselerin kapatıldığını, eğitim online olarak yapılacağını bildirdi.

Bakan Yoo Eun-hae, yalnızca üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin okula gidebileceklerini duyurdu.

Okulların en az 11 Eylül gününe kadar kapalı tutulacağını aktaran Yoo Eun-hae, son 14 günde en az 193 öğretmen ve öğrencinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk yayıldığı ülkelerden biri olan Güney Kore, hızlı bir şekilde test uygulayarak hastaları tespit etmiş, karantina uygulamış ve vakaları ciddi bir şekilde takip etmişti. 

Böylece yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kısa süre içerisinde kontrol altına almayı başaran Güney Kore, normalleşme sürecine daha hızlı adım atmıştı. 

Fakat ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tekrar artış göstermesi nedeniyle Güney Kore'de daha sert tedbirler hayata geçirildi. Kilise ayinleri ile bütün toplantılara yasak getirilirken, eğlence mekânları ve büfelerin kapatılmasına karar verildi. Öte yandan, spor karşılaşmalarının da seyircisiz olarak düzenleneceği bildirildi. 

Yorumlar (0)