Bir ülke daha Madagaskar ilacı istedi!

Madagaskar tarafından Covid-19'a karşı üretilen bitkisel ilaç, bir ülke tarafından daha talep edildi.

DÜNYA 03.05.2020, 09:45
Bir ülke daha Madagaskar ilacı istedi!

Senegal, Gine Bissau ve Ekvator Ginesi'nden sonra Kongo Cumhuriyeti de Madagaskar'ın Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı geliştirdiği bitkisel ilacı talep etti.

Kongo İletişim Bakanı Thierry Moungala, Twitter hesabından, Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina ile Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso'nun yeni tip koronavirüse (Covid-19) dair görüntülü bir konuşma yaptığını duyurdu.

Kongo İletişim Bakanı Thierry Moungala, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso'nun Madagaskarlı mevkidaşına ülkesinin "Covid Organics"ten alma isteğini ilettiğini belirtti.

Kongo İletişim Bakanı Thierry Moungala, Kongo'nun göndereceği kargo uçağıyla Madagaskar'dan ilacın önleyici ve iyileştirici özellikteki iki formundan da getireceğini kaydetti.

Öte yandan Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso, Kongo'daki sağlık OHAL'ini (olağanüstü hâl) 15 Mayıs'a kadar uzattı.

Halen 195 aktif Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının bulunduğu Kongo'da koronavirüs saptanan 9 kişi yaşamını yitirken, 25 kişi de iyileşti.

İlaca talep artıyor

Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü bilim insanları, sıtma tedavisinde kullanılan artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan "Covid Organics" bitkisel ilacını geliştirmişti.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), bazı bitkisel ilaçlar ve geleneksel tıbbın yeni tip koronavirüs (Covid-19) semptomlarını hafiflettiğini kabul etmiş fakat bu maddelerin hastalığı önlediği ya da iyileştirdiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını belirtmişti.

Afrika'dan Senegal ve Gine Bissau ilacı sipariş eden ilk iki ülke olurken, Kongo Demokratik Cumhuriyeti de ilaçla ilgilendiğini açıklamıştı.

Madagaskar, Ekvator Ginesi'ne ilaçtan hibede bulunmuştu.

Yorumlar (0)