Bir ülke daha karıştı!

Fransa'da 4 yıl önce polis aracında hayatını kaybeden siyahi Adama Traore için görülen dava esnasında protesto gösterisi gerçekleştirilirken, bazı eylemciler ile polis arasında arbede çıktığı görüldü. 

DÜNYA 03.06.2020, 09:41
Bir ülke daha karıştı!

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından diğer ülkelerde de ırkçılık karşıtı protesto gösterileri gerçekleştirilmeye başlandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 2016 senesinde siyahi vatandaş Adama Traore, jandarma tarafından karakola sevk edilirken araçta yaşamını yitirmişti. 

Kalp krizi geçirdiği söylenmişti

24 yaşındaki Adama Traore'nin kalp rahatsızlığına sahip olduğu ve polis aracında geçirdiği kalp krizi sonucu nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bunun üzerine Adama Traore'nin ailesi adli rapora itirazda bulunmuştu.

Polis şiddetine karşı gösteri düzenlendi

Adama Traore'nin kız kardeşi Assa’nın yaptığı çağrının ardından bugün Paris Mahkemesi'nde görülen dava esnasında Paris Adliyesi önünde bir araya gelen protestocular, yaşamını yitiren Adama Traore için polis şiddetine karşı protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Sarı Yelekliler de destekledi

Polis şiddetine tepki göstermek üzere Paris Mahkemesi'nin önünde bir araya gelen kişilere, Sarı Yelekliler tarafından da destek verildi. 

"Adalet istiyoruz"

Adama Traore için anma töreni eylem şeklinde başladı. Eyleme katılan kişilerin, adalet ve barışın olmadığına, Adama Traore için adalet istendiğine ilişkin sloganlar attıkları görüldü. Aynı şekilde Marsilya kentinde de protesto gösterileri gerçekleştirildi.

Çöp tenekeleri yakıldı

Ülkede sosyal mesafe kuralı kapsamında 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasak olsa da buna uyulmadığı görüldü. 

Adama Traore için toplanan kişiler, çevrede bulunan çöp tenekelerini yaktı. Eylemciler, ellerine geçirdikleri her şeyi polise fırlattı. 

Yorumlar (0)