Bir ülke daha "Fransız mallarına hayır" dedi!

Birçok Müslüman ülkesinin ardından Sudan da Fransız mallarına yönelik boykota destek verdi. 

DÜNYA 29.10.2020, 16:50 30.10.2020, 16:52
Bir ülke daha "Fransız mallarına hayır" dedi!

Son günlerde İslam karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslamiyet'in dünya sorunu olduğunu ve her yerde krize neden olduğunu ileri sürmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde yaşayan Müslümanları adeta hedef göstererek başörtüsünün provokasyon malzemesi olarak kullanıldığını iddia etmişti. Charlie Hebdo isimli mizah dergisinin Hz. Muhammed'e yönelik skandal karikatürleri birçok devlet binasının duvarlarına yansıtılmıştı. Bunun üzerine birçok Müslüman ülkesi Fransız mallarına yönelik boykot uygulamaya karar vermişti.

O ülkelerden biri de Sudan oldu. Sudan'da yaşayan insanlar, Macron'un söylemleri ile Charlie Hebdo karikatürlerinin hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü olarak nitelendirilemeyeceğini ifade etti. Söz konusu insanlar, Müslüman ülkelerin birlik olarak Fransa'ya tepki göstermesi gerektiğini ve bu kapsamda Fransız ürünlerine yönelik boykotun şart olduğunu söyledi. 

"Hz. Muhammed kırmızı çizgimiz"

Mustafa Memun isimli bir esnaf, Hz. Muhammed'e hakaret edilmesini kınadıklarını belirterek, insanların ne söylediklerine dikkat etmeleri gerektiğini, Hz. Muhammed'in Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğunu ifade etti. 

İslami değerlere yönelik saldırının hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğine dikkat çeken Mustafa Memun, Fransız mallarına uygulanan boykota destek verdiklerini kaydetti. 

"Fransız malı satmıyorum"

Ömer Yunus isimli bir diğer esnaf da Hz. Muhammed'e yönelik çirkin karikatürlere asla tepkisiz kalmayacaklarını aktararak, marketinde asla Fransız malı satmadığını söyledi. 

Ömer Yunus, Hz. Muhammed'e yönelik saygısızlığın son bulması gerektiğini ifade etti. 

"Macron terörü destekliyor"

Riham Manuel isimli bir vatandaş, Macron'un hiçbir şekilde İslamiyet'e ilişkin konuşmaması gerektiğini vurgulayarak, düşünce özgürlüğünün arkasına gizlenmenin saçma olduğunu belirtti.

Macron'un senelerdir terörü desteklediğini aktaran Riham Manuel, camilere baskınlar gerçekleştirildiğini, buna rağmen hala Müslümanların terörist olarak değerlendirildiğini söyledi. 

"Başka ülkelerden mal alıyoruz"

Osman Muhammed, parfümeri dükkânı işlettiğini belirterek, Fransız mallarını satmadığını, bu mallara boykot uygulandığını söyledi.

Aynı malları başka ülkelerden aldığını aktaran Osman Muhammed, son dönemde Avrupa'da İslamofobi'nin arttığını, Müslümanlara ve İslami değerlere yönelik alçakça saldırılar düzenlendiğini ifade etti. 

Osman Muhammed, Fransa büyükelçisinin mutlaka sınır dışı edilmesi gerektiğini kaydetti. 

"Pişman edelim"

Muhammed Eşref isimli bir üniversite öğrencisi, hiçbir insanın İslamiyet'e hakaret etmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Macron'a yazıklar olsun!" dedi.

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri için çağrıda bulunan Muhammed Eşref, İslami değerleri aşağılayanların pişman edilmesi gerektiğini söyledi. 

"Yalanları gün yüzüne çıktı"

Mücahid Muhammed, Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlerin asla kabul edilemeyeceğini kaydederek, barışa ve hürriyete değer verdiğini ileri süren Fransa'nın yalanlarının gün yüzüne çıktığını ifade etti.

Yorumlar (0)