Bir ülke alarmda: Orman yangını nükleer santral yakınına ulaştı

Güney Kore’nin doğusunda yer alan Uljin bölgesinde orman yangını yaşandı. Meydana gelen yangının Hanul Nükleer Santrali’nin yakınına dek ulaştığı kaydedildi. Güney Kore’nin Devlet Başkanı Moon Jae-in ise yangının aciliyetle söndürülmesi yönünde emir verdi.

DÜNYA 04.03.2022, 21:23
Bir ülke alarmda: Orman yangını nükleer santral yakınına ulaştı

Güney Kore’nin doğusunda bulunan Uljin bölgesinin dağlık alanında yangın görüldü. Şimdiye dek orman yangınında 3 bin 300 hektar büyüklüğünde bir alan küle döndü ve 50’in üzerinde ev alevler içinde kaldı. Bölgede etkisini gösteren şiddetli rüzgardan dolayı hızlı bir şekilde yayılan orman yangınının Hanul Nükleer Santrali yakınlarına dek ulaşması ülkede alarm verilmesine neden oldu.

Devlet başkanından yangının hemen söndürülmesi emri

Güney Kore’nin Devlet Başkanı Moon Jae-in can kayıplarının önlenmesine öncelik verilip en kısa zamanda yangının söndürülmesi yönünde emir verdi.

Nükleer santral tehlikesi

Yangının kontrol altına alınması ve nükleer santrale sıçramasına engel olmak maksadıyla 230 itfaiye aracı, 30 helikopter ve bin 100 itfaiyecinin çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, Hanul Nükleer Santrali’nin dış çitlerine dek gelen orman yangını için bir savunma hattının oluşturulduğu ve şimdiye dek santralin zarar görmediğini kaydetti. Nükleer santralin faaliyetleri yarı yarıya olayın ardından düşürüldü.

Şimdiye dek ise orman yangını nedeniyle 4 bine yakın kişinin evlerinden tahliye edildiği kaydedilirken, olayda ise can kaybının meydana gelmediği ifade edildi.

Yorumlar (0)