"Bir tek ben Erdoğan'ın yanındaydım"

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3,6 milyon sığınmacı için Avrupa kapılarını açma uyarısını değerlendirdi. Borisov, Avrupa'nın Erdoğan'a karşı olduğu birçok durumda, sadece ben onun yanında yer aldım." dedi. 

DÜNYA 11.10.2019, 15:23
"Bir tek ben Erdoğan'ın yanındaydım"

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Facebook hesabından bir video yayınlayarak, "Bulgaristan ve Türkiye iyi komşuluk ilişkilerine sahip. Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında gerilim yaşandığında, Erdoğan'a yardım ettim. Avrupa'nın Erdoğan'a karşı olduğu birçok durumda, sadece ben onun yanında yer aldım." ifadelerini kullandı.

Türkiye-Bulgaristan sınırında durumun sakin olduğunu ve bir tehdit bulunmadığını belirten Borisov, Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov görevde olduğu sürece hiçbir şeyden korkmalarına gerek olmadığını söyledi.

Borisov, Türkiye'nin AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasına uymaya devam etmesini umduğunu kaydederek "Sınırdaki çitlerde 50-100 bin kişi toplanırsa, orada ordu ve polis olsa bile, Karakaçanov'la hangi emri vereceğiz? Ateş etme emri mi? Sığınmacılar çitleri yıkıp ülkeye girerler." diye konuştu. 

Erdoğan ne demişti?

Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili Avrupa Birliği'nden (AB) gelen tepkileri eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Harekâtı işgal olarak nitelemeye çalışırsanız kapıları açarız, 3.6 milyon mülteciyi size yollarız." ifadesini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)