Bir şehir savaş alanına döndü! İşte yeni görüntüler...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Portland şehri, George Floyd protestoları nedeniyle savaş alanına döndü. 

DÜNYA 22.07.2020, 14:50 22.07.2020, 14:57
Bir şehir savaş alanına döndü! İşte yeni görüntüler...

Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) George Floyd protestoları kasıp kavurmaya devam ediyor.

Son olarak Oregon eyaletinin Portland şehrinde, polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd için protesto gösterisi düzenlendi. 

Şehirde uzun süredir devam eden protesto gösterilerini kontrol altında tutmak için çok sayıda polis ve asker gücü yollandı. 

Eylemcilerin federal mahkeme binasının önünde bulunan barikatları geçtikleri ve söz konusu binanın girişini yaktıkları görüldü. 

Binanın içerisinde bulunan güvenlik kuvvetleri tarafından eylemcilere biber gazı ile müdahalede bulunurken, alandaki gerilim tırmandı. 

Eylemcilerin gaz maskesi, sopa, koruyucu kask ve şemsiye taşıdıkları fark edildi. Güvenli kuvvetleri, mahkeme binasından çıkarak eylemcileri dağıttı. 

"Asker istemiyoruz"

Portland Belediye Başkanı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Ted Wheeler, güvenlik kuvvetlerinin tacizkâr yöntemlere başvurduğunu, kendilerinin şehirde istenmediğini söyledi. Asker gönderilmesini talep etmediklerini aktaran Ted Wheeler, onların derhal gitmelerini istediklerini ifade etti. 

Portland Valisi Kate Brown da aynı şekilde askerlerin şehre gönderilmesini "Trump yönetimi tarafından sergilenen politik tiyatro" olarak nitelendirdi. 

"Trump nizamı sağlamak için uğraşıyor"

Bir açıklama da Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany'den geldi. 

Kayleigh McEnany, yaptığı açıklamada, Kate Brown ile Ted Wheeler'ın Demokrat olduğuna dikkat çekerek, Portland şehrindeki kaos ve şiddetin asla onaylanmadığını, Trump'ın nizamı sağlamak için uğraştığını ancak Demokratların siyaseti barışın üstünde gördüklerini kaydetti. 

"Kontrolü kaybettiler"

Trump'ın şiddete asla izin vermeyeceğini belirten Kayleigh McEnany, Demokrat Kate Brown ile Ted Wheeler'ın Portland'ın kontrolünü kaybettiğini ancak bunu kendilerinin kabul etmediğini söyledi. 

Kayleigh McEnany, şehirde şiddetinin boyutunu artıran ve iyi bir şekilde organize olan bir grubun ortaya çıktığını ifade ederek, Chicago ve New York gibi kentlerde de kaosun arttığını, buradaki yönetimlerin de federal hükümet ile iş birliğine gitmesi gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)