"Bir savaş başlatmak için değil savaşı durdurmak için bu adımı attık!"

ABD Başkanı Trump, İranlı general Süleymani'nin öldürülmesi hakkında yeni bir açıklama yaptı.

DÜNYA 03.01.2020, 23:56 04.01.2020, 00:36
"Bir savaş başlatmak için değil savaşı durdurmak için bu adımı attık!"

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından yeni bir açıklama yaptı.

Tatilini yaptığı Florida'da konuşan Trump,  "İran'da rejim değişiklği peşinde değiliz. Bir savaş başlatmak için değil savaşı durdurmak için bu adımı attık. Amerikalıları korumak için her adımı atmaya hazırız" şeklinde konuştu.

"Eğer personelimize zarar verirseniz sizi yok ederiz"

ABD Başkanı, Süleymani'nin Devrim Muhafızları'yla birlikte yıllardır bölgede birçok Amerikalının ölümünden sorumlu olduğunu söyledi ve İranlı generalin yeni saldırı planlarının gerçeğe dönmesini engellemek için kendisine saldırı düzenlediklerini ifade etti. Trump, Irak'ta ABD Büyükelçiliği'nin saldırıya uğramasına binaen ise "Tüm diplomatlarımızı, personelimizi ve müttefiklerimizi korumak için her şeyi yapacağız. Eğer onlara zarar verirseniz sizi bulur ve yok ederiz" dedi.

"Süleymani'nin terör dönemi sona ermiştir!

Başkan Trump, attıkları adım hakkında "Süleymani'nin terör dönemi sona ermiştir. O daha önce ortadan kaldırılmalıydı, bu yapılsaydı birçok hayat kurtarılabilirdi. Dün attığımız adımı bir savaşı başlatmak için değil, savaşı durdurmak için attık" şeklinde konuştu.

"Rejim değişikliği yapma niyetinde değiliz"

ABD Başkanı Trump, İran halkına duyduğu saygı sayesinde İran'da rejim değişikliği yapma niyetinde olmadığını fakat İran'ın bölgedeki güçleri kullanarak vekalet savaşlarını bir an önce bitirmesi gerektiğini söyledi ve "Dünyanın herhangi bir yerinde bir Amerikalı hedef alınırsa orada gerekli tüm adımları atmak üzere hazır durumdayız, özellikle de İran söz konusu olduğunda" diye ekledi.

Yorumlar (0)