Bir Sağlık Bakanı daha istifa etti!

Avustralya'nın Victoria eyaletinin Sağlık Bakanı Jenny Mikakos, yeni tip koronavirüste (Covid-19) ikinci dalganın gerçekleşmesine yol açan otel karantinasındaki tedbirsizlik nedeniyle görevini bıraktı. 

DÜNYA 26.09.2020, 08:49 26.09.2020, 08:58
Bir Sağlık Bakanı daha istifa etti!

Avustralya'da son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artış hızı azalmaya başladı. Ülkenin Victoria eyaletinde son bir günde 12 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Qeensland eyaletinde son bir günde 3 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, Yeni Güney Galler'de son bir günde 1 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Böylece Avusturalya'da şu ana kadar tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 27 bini geçti. 

Diğer yandan, Avustralya'nın diğer eyaletlerinde ölüm gerçekleşmezken, Victoria eyaletinde bir kişinin daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine eyaletteki can kaybı 782'ye ulaştı. Avustralya genelinde pandemi kaynaklı can kaybı 870'e çıktı. 

Avustralya'da ölümlerden 3'ü Başkent Bölgesi'nde, 4'ü Güney Avustralya'da, 6'sı Queensland eyaletinde gerçekleşti. 9 kişi Batı Avustralya'da, 13 kişi Tazmanya'da, 53 kişi ise Yeni Güney Galler'de yaşamını yitirdi. 

Ülkede yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk tespit edildiği 25 Ocak günü itibarıyla yaklaşık 7 milyon 480 bin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandı. Avustralya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar toplam 27 bin 12 vaka tespit edilirken, iyileşen hasta sayısı 24 bin 396 oldu.

Avustralya'da 668 aktif yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının bulunduğu belirtilirken, bunlardan 71'inin tedavisinin hastanelerde gerçekleştirildiği bildirildi. 11' vakanın yoğun bakım servisinde yattığı ifade edildi. 

Sağlık Bakanı istifa etti

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle en çok vaka ve ölümün kayıtlara geçtiği Victoria eyaleti istifa kararıyla sarsıldı.

Sağlık Bakanı Jenny Mikakos, Victoria eyaletinde ikinci dalganın gerçekleşmesine yol açan otel karantinasındaki tedbirsizlik sebebiyle görevini bıraktı. 

Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, soruşturma komisyonuna ifade vermiş ve ihmaller nedeniyle özür dilemişti. Başbakan Andrews, bu tedbirsizliğin sorumlularını Sağlık Bakanı Mikakos ile üst düzey bürokratlar olarak açıklamıştı.

Mikakos, bunun üzerine bir açıklamada bulunarak, sorumluluğu üstlendiğini ve Andrews'in kabinesindeki görevini sürdüremeyeceğini ifade etmişti. Sağlık Bakanlığı görevinden istifa eden Mikakos, kısa süre içerisinde parlamentodaki görevini de bırakacağını kaydetmişti. 

Ne olmuştu?

Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de yurt dışından ülkeye kişilerin izolasyona alındığı otellerde sıkıntı yaşanmıştı.

Özel güvenlik güçlerinin tedbirsizliği nedeniyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) tekrar hızlı bir şekilde yayılmaya başlamış, Melbourne'de ikinci dalga etkisini göstermişti. 

Yorumlar (0)