Bir poşet ekmek 3 bin Lübnan Lirası!

Son yıllarda kötüye giden ekonomisi nedeniyle zor günler geçiren Lübnan’da dolar artık karaborsada bulunuyor. Kötüye giden ekonominin ceremesini ise 960 gramlık bir poşet ekmeğe 3 bin Lübnan lirası veren halk çekiyor.

DÜNYA 24.03.2021, 10:42 24.03.2021, 17:59
Bir poşet ekmek 3 bin Lübnan Lirası!

Lübnan ekonomideki kötü gidişata bir türlü ‘dur’ diyemiyor. Son yıllarda daralan ekonomisi ve artan döviz kurları nedeniyle, Lübnan Lirası, tarihinin en dip noktalarında bulunuyor.

Ekonominin kötü gidişatı ekmek fiyatlarına da olumsuz yansıdı. Zam gelmeden önce 960 gramlık bir poşet ekmeğe 2 bin 500 Lübnan lirası ödeyen Lübnanlılar, artık 3 bin lira ödüyor.

Dolar karşısında değer kaybedince zam geldi!

Ekmek fiyatlarına yapılan zamlara yönelik açıklama yapan Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, zam yapılma gerekçesi olarak ülke parasının dolar karşısındaki gerilemesini gösteriyor.

Öte yandan Bakanlık, yaptığı açıklamada, hükümetin kurulamadığı için dolar kurunun git gide arttığına işaret etti.

Ekmek fiyatı sürekli artıyor

Lübnanlılar ekonomik kriz öncesinde bir poşet ekmeğe 1.500 Lübnan Lirası’na satın alırken, geçen şubat ayında yapılan zamla ekmeği 2 bin 500 liraya tüketiyordu.

Dolar karaborsaya düştü!

Lübnan Merkez Bankası’nın belirlediği resmi kura göre dolar 1.500, bankalarda 3 bin 900 lira, karaborsada ise 12 bin Lübnan Lirası’nın üzerinde seyrediyor.

Beyrut Limanı’ndaki patlama körükledi

Lübnan’ın Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama ülke ekonomisi açısından adeta yıkıma yol açtı. 2020 yılının ağustos ayında yaşanan üzücü olaydan sonra Başbakan Hassan Diyab hükümeti, istifa etmek zorunda kalmıştı.
 

Yorumlar (0)