Bir milletvekili daha koronadan öldü

İran'da bir milletvekili daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi, sayı 3'e yükseldi.

DÜNYA 13.07.2020, 16:25
Bir milletvekili daha koronadan öldü

İran'da Covid-19’a (yeni tip kronavirüs) yakalanan İran Meclisi Kebuder Aheng Milletvekili İsa Caferi yaşamını yitirdi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'nın son dakika bilgisi olarak geçtiği habere göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle birkaç gündür başkent Tahran'daki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde müşahede altında tutulan 59 yaşındaki İsa Caferi hayatını kaybetti.

Kebuder Aheng Milletvekili İsa Caferi'nin yaşamını yitirmesiyle, İran’da koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybeden milletvekili sayısı 3'e yükseldi. 29 Şubat Astane Eşrefiye Milletvekili Muhammed Ali Ramazan, yaklaşık bir hafta sonra da Tahran Milletvekili Fatma Rehber, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirmişti.

İran Meclisi 11'inci dönem milletvekillerinden 10'unda daha koronavirüse rastlanmıştı. Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ali Şehriyar, Meclis'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yükselmesi sebebiyle Meclis Başkanlığından, oturum ve komisyon toplantılarına ara verilmesini talep etmişti.

12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan, yayılım hızı ve öldürücü etkisi sebebiyle DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından pandemi yani küresel salgın ilan edilen Covid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde tespit edilmiş, ardından tüm eyalet, kent ve beldelere yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, bugün itibarıyla koronavirüs kaynaklı can kaybının 13 bin 32'ye, vaka sayısı ise 259 bin 652'ye yükseldiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)