Bir kişi, yürüyüş yapan kalabalığın arasına aracıyla daldı: 5 ölü, 40 yaralı

ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir kişi, henüz bilinmeyen bir sebeple yürüyüş yapan kalabalığın arasına daldı. Noel geçidi yapan kalabalık içerisinde 5 kişi olay yerinde feci şekilde can verirken 40 kişi de yaralandı. 

DÜNYA 22.11.2021, 12:18
Bir kişi, yürüyüş yapan kalabalığın arasına aracıyla daldı: 5 ölü, 40 yaralı

ABD’nin Wisconsin eyaletinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Waukesha kentinde kırmızı renkli bir SUV model araç, noel geçidi yapan ve aralarında okul bandosunun da bulunduğu devasa bir kalabalığın içerisine daldı. Olay yerindeki çoğu kişi panikle çevreye kaçışmayı başarsa da aracın hızlı olması ve kalabalığın hemen dağılamaması sebebiyle 5 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. 

Geçittekiler şok geçirdi 

Kaza sırasında geçit töreninde bulunan kişilerden birçoğu şoka girdi ve 40 kişi de yaralandı. Polis ekipleri tarafından yapılan açıklamada yaralı 40 kişinin aralarında çocukların da bulunduğu kaydedildi. Aracı durdurmak için polis tarafından ateş açıldığı fakat ikazlara rağmen durmayan şoförün olayın hemen ardından gözaltına alındığı aktarıldı. 

Terör eylemi şüphesi bulunuyor 

Olayın terör eylemi olup olmadığı konusunda araştırmalar devam ederken pek çok kişi şoförün terör bağlantısıyla olduğunu düşünüyor. Şehir polisi tarafından yapılan açıklamada ise bugün (22 Kasım Pazartesi) okulların kapalı olacağı bilgisi verildi. 

 

Yorumlar (0)