Bir İslamofobi vakası daha! Hamile kadını yumrukladı

Avustralya’nın Sydney kentinde hamile olan Rana Elasmar isimli Müslüman kadın, arkadaşları ile kafede otururken bir erkek tarafından saldırıya uğradı. 

DÜNYA 22.11.2019, 11:02
Bir İslamofobi vakası daha! Hamile kadını yumrukladı

Yeni Güney Galler Eyalet Polisi, 38 haftalık hamile olan Rana Elasmar'ın, Parramata semtinde bulunan Church Street üzerindeki bir kafede arkadaşlarıyla oturduğu sırada Stipe Lozina tarafından genç kadına yumruk ve tekme atıldığını  bildirdi. 

Aldığı darbeler nedeniyle yere düşen Elasmar, 43 yaşındaki saldırgandan arkadaşları ve kafede bulunanların yardımı sayesinde kurtuldu.

Çarşamba gecesi yerel saat ile 10.30 sıralarında yaşanan olay, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından büyük tepki çekti. 

Ülkede "ırkçı" olarak nitelendirilen saldırıda, Lozina'nın İslam karşıtı ifadeler kullandığı da bildirildi. 

Ülkede bulunna İslami çatı kuruluşları Avustralya İslam Konseyleri Federasyonu (AFIC) ve Avustralya Ulusal İmamlar Konseyi (ANIC), söz konusu saldırıya tepki gösterdi. 

"Hamile bir kadına saldırmak korkunç"

Hiçbir kadının böyle bir saldırıya uğramaması gerektiğini kaydeden AFIC Başkanı Dr. Ratep Jneid, "Arkadaşlarıyla kendi halindeki hamile bir kadına saldırmak korkunç. Saldırganın yargının gücünü tüm yönleriyle hissetmesi lazım. Bu açıkça ırkçı ve İslam karşıtı bir saldırıydı ve bu şekilde değerlendirilmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"İslamofobinin tehdit olduğunu görmüş olduk"

Avustralya’daki İslam karşıtı saldırılara karşı tedbir alınması isteğinde bulunan Jneid, "İslamofobinin gerçek olduğu ve toplum için tehdit olduğunu dün geceki olayla en kötü bir şekilde görmüş olduk. AFIC olarak, hükümete ve tüm aşamalardaki güvenlik güçlerine, bir trajedi yaşanmadan konuya ciddiyetle yaklaşmaları çağrısında buluyoruz." ifadelerini kullandı. 

"14 kez kafasına yumruk attınız"

Diğer yandan, saldırının ardından gözaltına alınan Lozina, Paramatta Yerel Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Kefalet başvurusu kabul edilmeyen Lozina, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Saldırganın kabarık bir suç dosyası olduğunu belirten mahkeme yargıcı Tim Keady, "Müslümanlar hakkında bir yorumda bulunduktan sonra, ona (mağdura) yaklaştınız ve 14 kez kafasına yumruk attınız. Bunu size karşı çok güçlü bir dava olarak ele alacağım." dedi. 

Başından ve vücudunun farklı yerlerinden yaralanan mağdur Rana Elasmar, Westmead Hastanesinde yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Elasmar ve bebeğinin sağlık durumu hakkında henüz açıklama gelmedi. 

Yorumlar (0)