Bir Filistinli şehit edildi

İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi "bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla" şehit etti.

DÜNYA 22.04.2020, 10:32 22.04.2020, 12:09
Bir Filistinli şehit edildi

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te "bıçaklı saldırı girişimde bulunduğunu iddia ettiği" Filistinliyi şehit etti.

İsrail polisinin yaptığı yazılı açıklamada, şehit edilen Filistinlinin aracını kontrol noktasında bekleyen bir İsrail polisinin üzerine sürdüğü ve sonrasında bıçakladığı ileri sürüldü.

İsrail polisinin açıklamasında, saldırıya uğrayan İsrail polisinin hafif şekilde yaralandığı iddia edilirken, İsrail güçlerinin vurduğu Filistinlinin ise öldüğü belirtildi.

İsrail polisi, şehit edilen Filistinlinin kimliğine ilişkin henüz açıklamada bulunmadı.

Filistinlileri yakın mesafeden ve hayati noktaları gözeterek öldüren İsrail güvenlik güçleri mensupları, "bıçaklı saldırı" iddiasıyla korunuyor. Öldürüldükten sonra "bıçaklı saldırı düzenledi" denilen Filistinlilerin çoğunun üzerinden bıçak çıkmadığı biliniyor.

Geçtiğimiz yıl Doğu Kudüs'te yerde yatan Filistinli gencin etrafında bulunan onlarca İsrail askeri arasından bir asker gelerek yakın mesafeden Filistinli genci başından vurmuş ve şehit etmişti. Tepkilerin büyümesi üzerine gözaltına alınan İsrail askerine göstermelik hapis cezası verilmiş, kısa süre sonra da alkışlarla tahliye olmuştu.

Yorumlar (0)