Bir dans dersi 112 koronavirüs vakasına neden oldu!

Güney Kore'de Şubat ayında yaklaşık 30 eğitmenin katılım gösterdiği bir Latin dansları çalışmasının, 112 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına yol açtığı öngörülüyor. Çalışma esnasında eğitmenlerin hiçbirinin belirti göstermediği ifade ediliyor.

DÜNYA 18.05.2020, 15:58 18.05.2020, 16:32
Bir dans dersi 112 koronavirüs vakasına neden oldu!

Güney Kore'de gerçekleştirilen bir araştırma, spor salonları gibi kapalı ve nemli ortamlarda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızlı yayıldığını gösterdi. 

Cheonan şehrinde 15 Şubat günü düzenlenen 4 saatlik Latin dansları eğitiminin, tek başına ülkede 112 farklı yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına neden olduğu öngörülüyor.

Eğitmenler bir hafta boyunca ders vermeye devam etti

Yaklaşık 30 eğitmenin katıldım gösterdiği etkinlik esnasında katılımcılardan hiçbirinde hastalık semptomu ortaya çıkmadı. Bu nedenle eğitmenler, toplu çalışmanın ardından yaklaşık bir hafta boyunca şehir genelinde bulunan 12 farklı merkezde ders vermeye devam etti. Fakat daha sonra uygulanan testlerde 8 eğitmende yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi.

En az 50 öğrenciye bulaştı

Söz konusu derslere katılan en az 50 öğrenci enfekte oldu. Katılımcıların hepsinin kadın olduğu ve yaş ortalamasının 42 olduğu ifade edildi.

Öte yandan, katılımcıların yüzde 70’inin derslerden yaklaşık üç gün sonra hastalık semptomu gösterdiği fakat kalanlarının hiç semptom taşımadığı bildirildi. 

Virüs çok hızlı yayılıyor

Araştırmayı yürüten Dankook Üniversitesi Hastanesi uzmanları, "9 Mart itibariyle Cheonan'daki 12 farklı spor tesisinde fitness dansı dersleriyle ilişkili 112 koronavirüs vakası belirledik." açıklamasıyla yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çok hızlı yayıldığını kaydetti. 

112 vakanın yarısı eğitmenler ile doğrudan temas sonucu ortaya çıktı. Kalanı da sınıf dışında başka insanlara temas edilmesi nedeniyle enfekte oldu.

Araştırmacılar, spor salonları kapanmadan önce toplam 217 kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) maruz kaldığını söylüyor. Bu da yüzde 26.3'lük bir yayılma hızına tekabül ediyor.

Uzmanlar, sık sık "Spor tesislerindeki nem, ılık atmosfer ve yoğun fiziksel egzersizle oluşan türbülanslı hava akışı, izole damlacıkların daha yoğun bir şekilde bulaşmasına neden olabilir." açıklamasında bulunuyor.

Yorumlar (0)