Bir "balon" krizi daha!

Litvanya’dan uçurulan balonlar, Belarus’la kriz yaşanmasına neden oldu.

DÜNYA 24.08.2020, 16:33
Bir "balon" krizi daha!

Daha önce Güney Kore-Kuzey Kore ve Filistin-İsrail arasında gerginliğe neden olan balon eylemleri bu kez de Litvanya ile Belarus arasında krize yol açtı.

Belarus’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı düzenlenen progtestolarda Litvanya’dan Belarus’a balon uçurulması, Litvanya ile Belarus arasında gerilime sebep oldu.

Zehir zemberek açıklama yapan Belarus Savunma Bakanlığı, dün akşam saat 19.30 civarında Litvanya’dan ülkelerine "devlet karşıtı sembollerin yer aldığı" balonların uçurulduğunu ve tüm balonların Mİ-24 askerî helikopterinin mürettebatının silah kullanmadan engellediğini bildirdi.

litvanya belarus balon krizi

Balonların uçuş güvenliğini tehlikeye attığını, hatta bomba ve yanıcı madde gibi maddeler taşıyabileceğini belirten Belarus Savunma Bakanlığı, Litvanya-Belarus sınırındaki Kamenniy Log bölgesinde kontrol uçuşu gerçekleştiren hava kuvvetlerinin Litvanya'nın sınır ihlalini engellediğini kaydetti.

Belarus Savunma Bakanlığı balon uçuşlarını, Litvanya'dan yapılan bir provokasyon olarak nitelerken, Belarus Dışişleri Bakanlığı da Litvanya'nın Belarus Büyükelçisi Andrius Pulokas'ı bakanlığa çağırarak protesto notası verdi.

Yorumlar (0)