BioNTech’in yeni üretim tesisi Singapur’da kurulacak 

Covid-19 salgınına karşı ilk etkili aşıyı üreten Pfizer-BioNTech şirketi, üretim ağını genişletmek için fabrika kuracak ülke arayışlarına girişmişti. Şirketten gelen açıklamaya göre Singapur, yeni üretim tesisinin kurulacağı ülke olacak.  

DÜNYA 10.05.2021, 14:41 11.05.2021, 07:57
BioNTech’in yeni üretim tesisi Singapur’da kurulacak 

Alman merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech, Pfizer firması ile birleşerek Covid-19 salgınına karşı etkili olan ilk aşıyı üretmişlerdi. Dünya genelinde üretim ağını genişletmek ve ülkelerin siparişlerine daha hızlı cevap vermek isteyen şirketler, yabancı ülkelerde fabrika kurmak için yer arayışı içine girmişti.

mRNA teknolojisi ile üretilen Covid-19 aşısının yeni üretim merkezi, Singapur’da kurulacak. Burada kurulacak olan fabrika, Güneydoğu Asya bölgesi için merkez ofis olarak kullanılacak. 



2021-2023 arasında inşa edilecek

BioNTech tarafından yapılan açıklamaya göre Singapur’da kurulacak olan üretim merkezinin büyük bölümü, 2021 içinde tamamlanacak. Eksikliklerinin dönem dönem giderileceği merkezin faaliyeti ise resmi olarak ne zaman başlayacak belli değil. Fakat 2023 senesine kadar ilk üretimin gerçekleştirilmesi gündemde.

Açıklamada ayrıca kurulacak üretim merkezinin, ilerleyen senelerde herhangi bir salgına karşı erken önlem alınmasını sağlayacağı ve aşıların hızlı şekilde üretilerek daha büyük saldırılara geçit verilmeyeceği belirtildi.

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin ise “Birden fazla noktadan üretim ağının olması, önemli bir adım.” diyerek ilerleyen senelerde başka üretim merkezlerinin de açılabileceğinin sinyalini verdi. 

Yorumlar (0)