BioNTech iddiası yalanlandı

Alman basının 'merkezi Mainz kentinde yer alan biyoteknoloji şirketi BioNTech'in Almanya'dan çıkacağı' iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

DÜNYA 25.01.2023, 20:54 26.01.2023, 08:49
BioNTech iddiası yalanlandı

BioNTech Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Jasmina Alatovic, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, basına yansıyan haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

Alatovic, "Haberlerin düzeltilmesini talep ettik. İngiltere için ek yerler planladığımız yanlış değil. Bunun şirketin Almanya veyahut dünya çapındaki diğer konumları üzerinde herhangi bir etkisi yoktur." ifadelerine yer verdi.



Ne olmuştu?

Alman basınında "COVID-19 kahramanları dahi Almanya'yı terk ediyor" başlığıyla dün (24 Ocak) yer verilen haberlerde, koronavirüs aşısını ilk geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in, firmaları BioNTech'i Almanya'dan taşıma yönünde kararı aldığı öne sürülmüştü.

Bahse konu haberde, BioNTech'in AR-GE ve üretim projelerini Almanya'dan İngiltere'ye taşıma yönünde karar aldığı iddia edilmişti. 



Alman hükümetine eleştiriler

Bir zamanlar 'Made in Germany'nin bir kalite göstergesi olduğu, şimdi ise bu durumun değiştiği ve birçok Alman firmasının AR-GE projelerini ve fabrikalarını ülke dışına taşıdığı savunulan haberde, Alman hükümeti eleştirildi.

Diğer taraftan, BioNTech, 6 Ocak 2023'te gerçekleştirdiği açıklamada, İngiltere'de kanser hastalığının tedavisi için bir AR-GE merkezi oluşturulmasına yönelik İngiltere Sağlık Bakanlığı ile anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. 

Yorumlar (0)