Binyamin Netanyahu, BAE ziyaretini neden iptal ettiğini açıkladı

Netanyahu, son anda iptal ettiği BAE ziyaretinin sebebinin saldırı olasılığı olduğunu belirtti.

DÜNYA 14.03.2021, 19:07 15.03.2021, 15:10
Binyamin Netanyahu, BAE ziyaretini neden iptal ettiğini açıkladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinde bulunan bir yerel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) yapmayı planladığı ziyareti iptal etme sebebi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Netanyahu, 11 Mart tarihinde BAE'yi günübirlik bir şekilde ziyaret etmeyi planlamış fakat Ürdün'ün hava sahasını kullanmasına müsaade etmemesi üzerine ziyareti son dakikada iptal etmişti.

"Suudi Arabistan hava sahası güvenilir değil"

Yemen'de bulunan İran destekli Husiler'in füze saldırılarını iptal sebebi olarak nitelendiren Netanyahu, Suudi Arabistan hava sahasını kullanmayı da tercih etmediğini dile getirdi.

Konu ile ilgili değerlendirmesinde Netanyahu, Husiler tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarına vurguda bulunarak, "Bir hafta evvel Suudi Arabistan semalarında da problemler vardı." ifadesine yer verdi.



Ürdün'e zeytin dalı 

"Ayrıntılara yer vermek istemiyorum." diyen Netanyahu, "Ürdün'ün İsrail ile iyi ilişkilere gereksinim duyduğu kadar, bizlerin de Ürdün ile iyi ilişkilere ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, ziyaretin iptal olmasının sebebi olarak, İsrail'in kabul edilemeyecek düzeydeki düzenlemelere gitmesi gösterildi.


 

Yorumlar (0)