Binlerce kişi "Putin istifa" dedi!

Rusya’nın muhalefet lideri Boris Nemtsov’un 5. ölüm yıl dönümü dolayısıyla binlerce kişi başkent Moskova sokaklarında Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösteriler düzenledi. 

DÜNYA 29.02.2020, 17:20
Binlerce kişi "Putin istifa" dedi!

Boris Nemtsov, Rusya’nın en güçlü muhalefet lideri olarak nitelendirilirken, 27 Şubat 2015’te başkent Moskova’da vurularak öldürüldü. Boris Nemtsov’un 5’inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla binlerce kişi, başkent Moskova’da sokaklara döküldü. 

Muhalefet, Çeçen lider Ramazan Kadirov’un talimatı üzerine suikastın düzenlendiğini ileri sürerek her sene ölüm yıl dönümünde başkent Moskova’da büyük gösteriler gerçekleştirirken, bu sene düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katılım gösterdi. 

Polis ekipleri, yürüyüş sırasında yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Katılımcılar, suikasttan sorumlu tuttukları Çeçen lider Ramazan Kadirov aleyhinde sloganlar attı. 

Ukrayna bayrakları ile Avrupa Birliği (AB) bayrakları taşıyanlar dikkatlerden kaçmadı. Rusya’nın dış politikalarına tepki gösteren sloganlar atıldı. En dikkat çekeni ise Suriye’deki savaş karşıtı sloganlar oldu.

Rusya’nın Suriye politikalarına tepki gösterilirken, Rus askerlerinin çekilmesi gerektiğine ilişkin ifadeler ve dövizler kullandı.

Kortejin en önünde ise “Putin İstifa” yazılı bir pankartın taşındığı görüldü. 

Rus güvenlik güçleri, eylemlerde şuana kadar herhangi bir çatışma ortamı meydana gelmediğini ve güvenlik önlemleri içerisinde protestoların devam ettiğini belirtirken, yürüyüşe 22 bin kişinin katıldığını duyurdu. 

Boris Nemtsov’un Kremlin Sarayı’na çok yakın bir noktada silahla vurularak öldürülmesinin ardından Çeçen asıllı Zaur Dadayev suikastın faili olarak tutuklanmış ve mahkeme tarafından suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezası almıştı. 

Yorumlar (0)