Binalara yapışıyorlardı: İngiliz çevreci gruptan “Bırakıyoruz” açıklaması

İklim değişikliği birçok ülkede etkisini hissettiriyor. Bu durumu dikkat çekmek isteyen ve çoğunlukla tartışmalı eylemler gerçekleştiren çevreci grup Extinction Rebellion, İngiltere'deki protestolarına geçici bir süreliğine ara vereceğini açıkladı.

DÜNYA 02.01.2023, 09:17 03.01.2023, 17:47
Binalara yapışıyorlardı: İngiliz çevreci gruptan “Bırakıyoruz” açıklaması

Extinction Rebellion tarafından gerçekleştirilen "Bırakıyoruz" başlıklı açıklamada, çeşitli sivil itaatsizlik hareketlerine katılan, kendilerini binalara yapıştıran ve işlek yolları kapatan aktivistlerin, eylemlerini geçici bir şekilde durduracağı dile getirilerek, bu şekilde uygulanan protesto yöntemlerinin düşünülen etkiyi göstermediğine değinildi.

“Açgözlülük bağımlısı siyasetçilerimiz”

İklim değişikliğine dikkat çekmek adına yaklaşık 4 sene öncesinde faaliyete geçtiğini aktaran grup yetkilisi, bu süre içerisinde çok az etkenin değişiklik gösterdiğini ve emisyon salınımının yükselmeye devam ettiğini ifade etti.

Siyasetçilerin eylemlerde baskı olmadan harekete geçmeyeceğini dile getiren grup yetkilisi, "Yeni seneye giriş yaparken, birincil taktik biçimde kamuya rahatsızlık vermeden geçici şekilde uzaklaşmak adına tartışmalı bir karar veriyoruz. Mevcut durumda en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey, dengesizliği bozmak, gücün kötüye kullanılmaması ve fosil yakıt işlemlerini sona erdirmek olmalı. Bizler beraber çalışma sağlayan adil bir topluma geçişi yapmalıyız. Kar peşinde giden ve açgözlülük bağımlısı siyasetçilerimiz, biz bunu baskılamadan yapmayacak." dedi.

Çevreci grup birçok hasara neden olmuştu

Çevreci grup, etkisini ve gücünü çoğaltabilmek adına köprüler kurmaya ve sayıca güçlenmeye odaklanacağını ifade etti.

Extinction Rebellion, geçtiğimiz yıllarda birden fazla kez başkent Londra'nın merkezinde yer alan önemli köprü ve yolları kapatmış, Barclays bankasının camlarını kırmış, petrol rafinerilerini abluka altına almış ve Maliye Bakanlığı binasına sahte kan püskürtmüştü.

Grubun gerçekleştirdiği çeşitli eylemler ve gösterilerde yüzlerce kişi de gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)