Bin Ladin'in üvey kardeşi, Prens Charles'ın yardım fonuna para göndermiş!

11 Eylül saldırılarından sonra ABD tarafından arananlar listesinin başına konulan Usame Bin Ladin'in üvey kardeşi olan Bekir bin Ladin'in, İngiltere'nin Veliaht Prensi Charles tarafından kurulan Galler Prensi Yardım Fonu'na 1,2 milyon dolarlık yardım yaptığı ortaya çıktı. İngiliz basını, söz konusu bağışı "skandal" olarak değerlendirdi.

DÜNYA 31.07.2022, 17:44 01.08.2022, 12:07 Hakan Öksüz
Bin Ladin'in üvey kardeşi, Prens Charles'ın yardım fonuna para göndermiş!

Kraliçe 2. Elizabeth'in oğlu olan İngiltere'nin Veliaht Prensi Charles'ın kurduğu yardım fonuna 2013'te gönderilen bir yardım, İngiliz basınını son günlerde en fazla meşgul eden konulardan biri oldu. Konunun gündemde yer almasının sebebi ise 1,2 milyon dolarlık yardımın, Usame Bin Ladin'in üvey kardeşleri tarafından gönderildiğinin ortaya çıkmasıydı.

Şefik bin Ladin ile Bekir bin Ladin'in Galler Prensi Yardım Fonu'na bağış yaptığının ortaya çıkması, "skandal" olarak yorumlandı. ABD Başkanı Barack Obama döneminde 2011'de gerçekleştirilen operasyon sonucu öldürülen Usame Bin Ladin'in üvey kardeşleri tarafından gönderilen bağışın kabul edilmesi, İngiliz kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Danışmanların tavsiyeleri görmezden gelindi!

Gelen bilgilere göre Prensi Charles'ın danışmanları, "bağışın geri çevrilmesi" yönünde baskı yaptı ancak görmezden gelindi. Medyada yer alan haberlere ilişkin Clarence House'tan açıklama geldi. Bağışın Prens Charles değil, Galler Prensi Yardım Fonu tarafından detaylı olarak incelendiği kaydedildi.

Katar'dan gelen 3 milyon dolarlık yardımı kabul etti!

1979 yılında kurulan Galler Prensi Yardım Fonu, daha önce de skandal haberlerle gündeme gelmişti. Haziran ayında çıkan haberlere göre Prens Charles, Katar'dan gelen bir yardımı kabul etmişti. Söz konusu yardımın, Katar'ın eski başbakanı olan Casim Al Sani tarafından gönderildiği belirtilmişti. Nakit para dolu çantadaki yardımın yaklaşık 3 milyon dolar civarında olduğu aktarılmıştı.

11 Eylül'ün ardından Bekir Bin Ladin ile yemek yediği ortaya çıktı

Veliaht Prens Charles'ın adı, zaman zaman çeşitli skandallarla gündeme geliyor. Prens Charles ile Usame Bin Ladin'in üvey kardeşi olan Bekir Bin Ladin'in, ABD'deki 11 Eylül saldırısında 2 hafta sonra yemek yediği kaydedilmişti. Söz konusu akşam yemeğinin, saldırılardan çok daha önce planlandığının belirtildiği açıklamada, "İslam inanışının bazı ilkeleri hakkında sohbet edildi. Bekir Bin Ladin, ailesinin yıllar önce Usame Bin Ladin'i reddettiğini söyledi." denildi.

Yorumlar (0)