Bill Gates’ten "Aşıda çip var" iddiasına yanıt: Trajik bir durum

Dünya üzerinde bulunan en zengin insanlardan ve Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates, Covid-19 aşılarının içerisine çip koyduğuna yönelik çıkan iddialarla alakalı konuştu. İnsanları izlemek adına aşılara mikroçip yerleştirdiğine dair iddiaların çıkmasıyla beraber insanların aşı olmama kararı vermesine yorumda bulunan Gates, bu durumun 'trajik' olduğunu açıkladı.

DÜNYA 16.05.2022, 11:34 16.05.2022, 13:07
Bill Gates’ten "Aşıda çip var" iddiasına yanıt: Trajik bir durum

Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates, Covid-19 pandemisinin önüne geçilmesi adına üretilen aşılara çip yerleştirdiğine dair çıkan söylentilere tekrar cevap verdi. Bill Gates insanların ortaya attığı, ‘aşıya izleme mikroçipi konuldu’ iddiasını kabul etmedi. Bu komplo teorileriyle insanların aşı olmayı reddetmesine ise ‘trajik’ şeklinde yorum yaptı.

“İnsanları neden izleyeyim?”

Covid-19 pandemisinin yaşandığı zaman aralığında üretilen aşılarla ilgili Bill Gates tarafından insanlara mikroçip konulmasının planladığına dair söylentiler yayılmıştı. Bill Gates tarafından verilen röportajda, "İnsanları izlemekle alakalı olarak diyebileceğim tek şey şu, ne diye herkesin bulunduğu yerleri bilmek isteyeyim ki. Bu duruma ancak gülebilirim fakat insanlar söylentiler yüzünden aşı olmak istemiyorsa, o zaman bu olay trajik bir hal alıyor" şeklinde ifade etti.

Gates, ortaya atılan iddialar için, "tıklamanın keyifli" olduğunu belirterek, “İnsanlar bu hastalığın hızlı bir şekilde yayılmasında ki karmaşık durumu anlamaya çalışmaktansa, geliştirilen aşıların sadece para kazanmak amacıyla üretildiği gibi fikirlere inanması tabi ki daha basit olacaktır” dedi.

“Aşı konusunda bilinç sağlanmalı”

Corona virüsün önüne geçebilmek adına üretilen aşının ilk zamanlarında, Bill Gates'in aşıların içerisine mikroçip koyarak insanları takip edebileceğine dair doğru olmayan iddialar yayılmıştı. Dünya üzerinden gündemden düşmeyen bu haber birçok kişiyi aşı olmamaya itmişti.

Dünyada aşı çekincesi düşüş yaşarken Bill Gates, “Bazı ülkeler hala birçok ülkeden daha az miktarda aşı oranına sahip. Şu anda bile şüpheci davranan kişiler var. Bunlara ulaşıp doğru bilinç verilmeli” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)