Bill Gates: "İnsanlar ölecek ama koronadan değil..."

Bill Gates, yeni tip koronavirüs (Covid-19) bitmeden önce milyonlarca insanın yaşamını yitireceğini ancak ölümlerin virüsten değil, salgının ekonomi ve sağlık sistemleri üzerindeki etkisinden kaynaklanacağını ifade etti. 

DÜNYA 25.08.2020, 13:47 25.08.2020, 13:52
Bill Gates: "İnsanlar ölecek ama koronadan değil..."

Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates'ten yine dikkat çekici açıklamalar geldi. 

Bill Gates, yeni tip koronavirüs (Covid-19) süreci sona ermeden önce dünya genelinde milyonlarca insanın yaşamını yitireceğini ancak ölümlerin virüsten değil, salgının ekonomi ve sağlık sistemleri üzerindeki etkisinden kaynaklanacağını kaydetti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek için hayata geçirilen karantina tedbirlerinin, diğer hastalıkların tedavi edilmesini önlediğine dikkat çeken Bill Gates, bu durumdan en fazla HIV ve sıtma ile savaşan az gelişmiş ülkelerin etkileneceğini söyledi.

Bill Gates, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerine işaret ederek, Joe Biden'ın kazanması durumunda bile işlerin düzelmeyeceğini ifade etti. 

Bill ve Melinda Gates Vakfı, çocuk felci ve sıtma gibi rahatsızlıkları aşılar ile hafifletme çabasında olan global ittifakın merkezinde bulunuyor.

Söz konusu vakıf, yakın dönemde yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını az gelişmiş ülkelere yaklaşık 3 dolara vereceğini duyurmuştu. 

Yorumlar (0)