Bill Gates Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı

Microsoft şirketinin kurucusu ve 21’inci yüzyılın en etkili insanlarından biri olan Bill Gates Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Aşılı olduğu için şanslı olduğunu belirten Gates evde doktorların tavsiyesine uyarak kendisini izole ettiğini belirtti.

DÜNYA 11.05.2022, 09:18 11.05.2022, 14:58
Bill Gates Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı

Covid-19 için yapılan aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlar ile bilinen Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Dünyaca ünlü isim şu anda hafif belirtiler gösterdiğini ve doktorların tavsiyesine uyarak evde kendini karantinaya aldığını belirtti. Bill Gates ayrıca aşılı olduğu için oldukça şanslı olduğunu da belirtti.

Aşı çalışmalarını destekliyor

Microsoft şirketinin kurucusu ve 21’inci yüzyılın en etkili insanlarından biri kabul edilen Bill Gates yaklaşık 20 yıl önce aşı endüstrisinden temsilcilerin yanı sıra DSÖ ve UNICEF gibi kuruluşların da katılımıyla oluşturulan Aşı ve Bağışıklama Küresel İşbirliği'ni (GAVI) hayata geçirmişti. Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla bu işbirliğini maddi olarak da destekliyor. Vakıf İngiltere devletinin ardından işbirliğinin en büyük destekçisi konumunda yer alıyor.

Yorumlar (0)