Bilim Kurulu üyesi sosyal mesafe kuralını çiğneyince istifa etti!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sosyal mesafe kuralını çiğneyen Bilim Kurulu üyesi, görevinden istifa etti. 

DÜNYA 06.05.2020, 09:34
Bilim Kurulu üyesi sosyal mesafe kuralını çiğneyince istifa etti!

İngiltere'de Londra merkezli Imperial College'da salgın bilim alanında uzman öğretim üyesi Prof. Dr. Neil Ferguson, sokağa çıkma yasağı ile sosyal mesafe kuralını ihlâl ettiğinin tespit edilmesi üzerine Bilim Kurulu'ndaki görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Ferguson'ın, sosyal mesafe kuralını ihlâl ederek, evlilik dışı ilişkide olduğu bir kadını iki defa evine kabul ettiği öğrenilmişti.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde, kadının başka biriyle evli olduğu, kocası ve çocuğuyla birlikte güney Londra'da yaşadığı kaydedilmiş, Ferguson ile bir araya gelmek için şehrin bir ucundan diğer ucuna seyahat ettiği belirtilmişti. 

"Hatamı kabul ediyorum"

The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada "hatasını kabul ettiğini" ifade eden Prof. Dr. Ferguson, davranışına gerekçe olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasından sonra kendisini iki hafta karantinaya almasını ve salgına karşı bağışıklık kazandığına inanmasını gösterdi. 

"500 bin kişinin ölebileceğini söylemişti"

Prof. Dr. Ferguson, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin alınmaması durumunda ülkede hayatını kaybeden kişi sayısının 500 bine kadar çıkabileceğini ileri süren bilimsel raporun mimarı olarak tanınıyor. 

Imperial College'da hazırlanan rapor, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başlangıcında "sürü bağışıklığı" stratejisini uygulama eğiliminde olan İngiliz hükümetinin tavırlarını değiştirmesine neden olmuştu. 

"Prof. Sokağa Çıkma Yasağı" deniliyordu

Prof. Dr. Ferguson'ın sık sık halka önlemlere uymanın önemini anlatırken, kendisinin kuralları ihlal ettiğinin öğrenilmesi büyük tepki çekmişti. 

Sokağa çıkma yasağının önemi hususundaki ısrarı sebebiyle Prof. Dr. Ferguson'a "Prof. Sokağa Çıkma Yasağı" denilmişti.

Yorumlar (0)