Biden’ın hedefi büyük: “4 Temmuz’a kadar yetişkinlerin yüzde 70’i aşılanacak” 

ABD Başkanı Joe Biden, bağımsızlık günü kutlamalarının yapılacağı 4 Temmuz tarihine kadar yetişkin Amerikan vatandaşlarının yüzde 70’inin aşılacağını duyurdu. 

DÜNYA 05.05.2021, 10:11 05.05.2021, 13:14
Biden’ın hedefi büyük: “4 Temmuz’a kadar yetişkinlerin yüzde 70’i aşılanacak” 

Joe Biden, Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği basın açıklamasında aşılama hedeflerinden bahsetti. 4 Temmuz’daki bağımsızlık günü kutlamasına kadar Amerikalı yetişkinlerin yüzde 70’nin en az bir doz aşılanacağını söyleyen Biden, ülkedeki 160 milyon kişinin aşılanmış olacağını aktardı.

Biden, ilk 100 günlük görevi için 100 milyon aşı hedefi koymuş, 200 günlük görev süresi içinse bu hedefi 200 milyon doza yükseltti. Biden, ilk hedefin gerçekleştirildiğini belirterek şunları kaydetti: “Geçen hafta 100 günlük görev süremi doldurdum. O tarih itibarıyla da ülkemizde 220 milyon doz Covid-19 aşısı yapıldı.”

“Son 2 haftada vakalar azaldı”

Biden, vaka sayıları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu: “Bugüne kadar 150 milyon Amerikalı, bir doz aşı olurken bunların 105 milyondan fazlası ise iki doz aşı oldu. Son 2 haftada ise 40’tan fazla eyaletteki vaka sayısı azaldı.”



“Covid-19 salgını ile mücadelede farklı bir bölüme geçildi. Bu süre için 3 strateji belirledik. Bu stratejilerden biri, 12-15 yaş arası gençlerin aşılanması. Amerika Gıda ve İlaç İdaresi, bu yaş arasındaki gençlere yapılması içi bir aşının üzerinde çalışıyor. Onay verildiği anda aşılama süreci hızlıca başlayacak.”

“Aşıya erişim kolaylaşacak”

Biden, hedeflerinden bir diğerinin ise insanların aşıya erişmesinin kolaylaştırılması ve bu konuda özellikle kırsal kesimde yaşayanların düşünüleceğini, bu konu için bir kısa mesaj hattı ve bir internet sitesi oluşturulduğunu belirtti.

Aşı konusunda tereddüt edenler hakkında ise şu şekilde konuştu: “Aşı hakkında tereddüt eden pek çok kişi var. Bu konu hakkında bilimsel açıklamalar yapılacak. Aşı konusu, partizan konu değil bilimsel bir konu. Önceki Cumhuriyetçi yönetim, aşıyı onayladı ve biz de Demokratik yönetim olarak aşıları dağıtacağız.” 

Yorumlar (0)