Biden’ın sözleri sonrası Pentagon’dan jet açıklama

ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde soykırım ifadelerinin ardından Pentagon’dan askeri ilişkilere yönelik jet bir açıklama geldi.

DÜNYA 27.04.2021, 11:21 27.04.2021, 22:27
Biden’ın sözleri sonrası Pentagon’dan jet açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü John Kirby, açıklamasında Başkan Joe Biden'ın sözde soykırım açıklamalarının, ABD ile Türkiye arasındaki askeri ilişkileri olumsuz yönde etkilemesini beklemediklerini söyledi.

“İlişkilerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz”

Askeri alanda Türkiye ile ilişkilerin geliştirildiğine ve Başkan Biden’ın açıklamalarının askeri ilişkilere zarar vermeyeceğine işaret eden Pentagon sözcüsü Kirby, "ABD ve Türkiye arasındaki askeri ilişkiler konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanacağını beklemiyoruz. Türkiye önemli bir NATO müttefikidir. Biz Türkiye ile farklı alanlarda ilişkilerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Başkan’ın son açıklamaları ilişkilerimizi etkilemeyecek” dedi.

ABD’nin Afganistan’dan çekilme planı

ABD’nin Suriye’deki askeri faaliyetlerinde şuan için bir değişiklik olmayacağını, oradaki az sayıdaki askeri varlığın tamamen DEAŞ’la mücadele için tutulduğunu kaydeden ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü John Kirby, Afganistan’dan çekilme planına ilişkinde açıklamada bulundu

Afganistan'dan çekilme planının bir haftaya kadar Savunma Bakanına sunulacağını belirten Kirby, çekilme planının yanı sıra Afganistan’a ait askeri uçakların bakımı konusunda teknik ihtiyaçlarında değerlendirdiğini söyledi.

Yorumlar (0)