Biden’ın eski ofisinde bulundu: ABD “gizli belgeleri” konuşuyor

Başkan yardımcılığı görevinde bulunduğu zamandan kalan ve devlete ait olduğu belirlenen “gizli belgeler” ABD Başkanı Joe Biden'ın eski ofisinde bulundu.

DÜNYA 10.01.2023, 09:26 10.01.2023, 17:34
Biden’ın eski ofisinde bulundu: ABD “gizli belgeleri” konuşuyor

ABD Başkanı Joe Biden tarafından eski başkan yardımcılığı görevi sırasında kullandığı ofiste devlete ait olan gizli belgeler bulundu. ABD başkanının danışmanlarından olan Richard Sauber, Biden’ın 2009-2017 seneleri arasında gerçekleştirdiği başkan yardımcılığı vazifesi sırasında bazı belgelerin geride kaldığını aktardı.

İnceleme altına alındı

Söz konusu belgelerin 2 Kasım 2022 tarihinde ofisteki kilitli bir dolabın içerisinde bulunduğunu ifade eden Sauber, “Belgeleri bulduğumuz an Biden'ın kişisel avukatları hızlı bir şekilde, devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumları ve Beyaz Saray ile görüşme sağladı. Daha sonra Beyaz Saray yöneticileri ve Adalet Bakanlığı belgeleri incelemeye aldı” dedi.

Trump’a “sorumsuz” demişti

Öte yandan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da buna benzer bir olayı olmuştu. Bu durumu “sorumsuzluk” olarak eleştiren Biden'ın ofisinde gizli belgelerin bulunmasına, Cumhuriyetçi Parti tarafından tepki geldi.

Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Cumhuriyetçi siyasetçi James Comer, “Biden'ın kişisel ofisinden gizli belgeler bulunması oldukça ironik bir durum. Çünkü Başkan Biden, Trump'ın gizli belgeleri kendi konutuna götürmesini fazlasıyla eleştirdi. Şu anda da görüyoruz ki kendisi de benzerini yapmış" dedi.

Edinilen bilgilere göre Biden, 8 Ağustos günü FBI ajanlarının Trump'ın Palm Beach'te yer alan Mar-a-Lago malikanesinde gerçekleştirdikleri aramada gizli belgelerin ele geçirilmesine, "Bir kişi bu kadar sorumsuz nasıl olabilir?" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)