Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık yardım paketi 1 oy farkla Senato’dan geçti

ABD Başkanı Biden’ın koronavirüs yardım paketi 50’ye 49 oyla Senato’dan geçti. Paketle birlikte koronavirüs pandemisinden etkilenen ABD’lilere destek sağlanacak.

DÜNYA 07.03.2021, 11:13 08.03.2021, 10:22
Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık yardım paketi 1 oy farkla Senato’dan geçti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık koronavirüs mali destek paketi, Senato’daki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında uzun bir zamandır tartışılıyordu.

Destek paketine dair Senato’da yapılan oylama son olarak bugüne ertelenmişti.

1 oyla paket geçti

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, 1.9 trilyon dolar değerindeki mali destek paketini bu akşam yapılmış olan oylama sonucunda 49 Cumhuriyetçi oya karşı olarak 50 Demokratik oy ile onayladı. Senato’daki bütün Cumhuriyetçilerin karşı oy kullanmasına karşın oylamada yer almayan 1 Cumhuriyetçi senatörün oy kullanamamasından dolayı zafer Demokratların oldu.

Tek seferlik 1400 dolar çek ve aylık 300 dolarlık işsizlik yardımı

Paketin içerisinde Amerika vatandaşlarına tek sefere mahsus bin 400 dolar değerinde çek ve aylık olarak 300 dolarlık federal işsizlik yardımının da yaz ayı sonuna dek süreceği yer aldı. Ayrıca koronavirüs aşılarının dağıtımında eğitimine, eyaletlerden şehirlere dek salgından etkilenmiş olan bütün kurumlara yardım da paketin içerisinde. Paketin içinde doğrudan verilecek maddi yardımların yanında “ABD Kurtarma Planı” olarak da adlandırılan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde fakirlikle savaşmaya ilişkin etkili olması beklenen değişiklikler de bulunuyor. Paketin içerisinde düşük geliri olan aileler için vergi indirimi, gıda ve kira yardımı gibi artışlar da yer alıyor.

Yardım paketi Temsilciler Meclisi’ne gönderildi

Senato’da kabul edilmiş olan paket onaylanması için Temsilciler Meclisi’ne gönderildi. Temsilciler Meclisi’nin demokrat çoğunluğu göz önüne alındığında en kısa zamanda paketin onaylanıp imza amacıyla Biden’a göndermesi bekleniyor.

Trump’ın açıkladığı paketten 300 milyar dolar daha az

Amerika Birleşik Devletleri’nde koronavirüs pandemisinin etkili olmaya başladığı 2020 yılı Mart ayında 2.2 trilyon dolarlık yardım paketi açıklanmıştı. Yeni paket salgının aşından bu zamana dek Kongre’de kabul edilen altıncı fakat aynı zamanda iki partinin de desteğini almadan çıkabilen ilk paket oldu.

Yorumlar (0)