Biden’den tek kalemde 2,3 trilyon dolarlık altyapı reformu 

ABD Başkanı Joe Biden, yeni bir Amerika kuracak kadar maliyete sahip bir bütçe ile ülkenin altyapısına yatırım yapılacağını duyurdu.

DÜNYA 01.04.2021, 10:06 02.04.2021, 09:43
Biden’den tek kalemde 2,3 trilyon dolarlık altyapı reformu 

 2.3 trilyon dolar maliyetle Amerika’nın altyapısına yatırım yapacaklarını açıklayan Başkan Biden, 8 yıllık planın detaylarını paylaştı.

Reform üstüne reform paketleri açıklıyor

ABD Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte reform üstüne reform paketleri açıklayan Başkan Joe Biden, daha önce açıkladığı yatırımlara bir yenisini daha ilave etti.

2. Dünya savaşından sonra en yüksek yatırım

Biden’in açıkladığı reform paketlerinin maliyeti 2.Dünya savaşı sonrası ABD’de yatırım için ayrılan en yüksek rakamlı maliyetleri oluşturuyor.

Açıklanan yatırım planlarının ülkede ki problemlere yalnızca geçici çözümden ibaret olmadığını kaydeden Biden, alınan bu kararları, dünya savaşının ardından ülkedeki en yüksek iş kapasitesini yaratacak olan yatırımlar olarak nitelendirdi.

“ABD’nin geleceği kazanacak”

Aldıkları reform kararıyla ABD’nin geleceğinin kazanacağını kaydeden Başkan Biden, “İnsanlar 50 yıl sonra bunu görecekler. Firmalardan alınan vergileri yüzde 21 seviyesinden yüzde 28’e çıkartarak ek 1 trilyon dolar daha elde etmiş olacağız. Ancak yapılacak işleri de Amerikalı firmalara vererek onları destekleyeceğiz” diyerek bu planların hayata geçirilmesi içinde Cumhuriyetçilerin desteğini istedi.

Biden’in altyapı planında neler var?

ABD Başkanı Biden’in ortaya koyduğu planın yasal zemine kavuşmasıyla beraber ülkedeki 32 bin km üzerinde olan yollar yenilenecek, 10 binin üzerine köprü tamir edilecek, ulaşıma 621 milyar dolar, bakıma muhtaçlar ve engelliler için 400 milyar dolar, ülke üreticilerine 300 milyar dolar, evsizlik probleminin tamamen çözü için 213 milyar dolar, teknolojilerin ar-ge’leri için 180 milyar dolar, su problemlerinin topyekûn aşılması amacıyla 111 milyar dolar, dijital altyapıya aktarılması için 100 milyar dolar, işçi eğitimleri için 100 milyar dolar ve ülkedeki eğitim sistemi içinse 100 milyar dolar kaynak aktarılacak.

Yorumlar (0)