Biden’dan silahlanma karşıtı çağrı: "Bir ailenin en kötü kabusu"

Tennessee eyaletinde bir ilkokulda gerçekleşen silahlı saldırı sonrası, ABD Başkanı Joe Biden, silahlanmayla ilgili daha sıkı düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu. Başkan Biden, Kongre'yi harekete geçirerek bu yönde yasalar çıkarılması gerektiğini belirtti.

DÜNYA 28.03.2023, 11:06
Biden’dan silahlanma karşıtı çağrı: "Bir ailenin en kötü kabusu"

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde yer alan The Covenant isimli özel Hristiyan okulunda gerçekleştirilen silahlı saldırıda 3'ü çocuk toplamda 6 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye çağrıda bulunarak silahlanma konusunda düzenleme yapılmasını istedi.

“Kamu sağlığı sorunu”

Başkan Biden, saldırıda Yaşamını yitiren öğretmen ve öğrencilerin ailelerine başsağlığı diledi ve saldırıyı "bir ailenin en kötü kabusu" şeklinde değerlendirdi. Öte yandan Biden, silahlanmayla ilgili daha sıkı düzenlemelerin çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan, ülkede her sene binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ve silahlanmanın bir kamu sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.

Başkan Biden, konu ile ilgili Kongre'ye çağrıda bulunarak, daha sıkı silah kontrolü yasalarının çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı. Bu yasaların arasında, arka plan kontrollerinin genişletilmesi, yarı-otomatik silahların satışının kısıtlanması ve silah satışlarının çevrimiçi olarak takip edilmesi de bulunuyor.

Yorumlar (0)