Biden’dan Putin’e mesaj: “Haziranda görüşebiliriz”

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme olasılığı ile ilgili tarih için haziranı işaret ederken yeri ve tam tarihinin belli olmadığını söyledi.

DÜNYA 08.05.2021, 10:40 09.05.2021, 21:34
Biden’dan Putin’e mesaj: “Haziranda görüşebiliriz”

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Biden, Ukrayna nedeniyle gerilen ABD-Rusya ilişkileri üzerine de konuştu. Vladimir Putin ile görüşme olasılığı hakkında bilgi verdi.

Ukrayna konusu etkilemiyor

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığınağı yapmasının, Putin ile görüşme isteğini etkilemediğini söyleyen Biden, Rusya’nın bazı askerlerini de çekmeye başladığının bilindiğine işaret ederek bölgeye yapılan Rus asker yığınağının bir ay öncesinden daha az olduğunu belirtti.

Yer ve zaman net değil

Biden, haziranda Londra ve Brüksel'e düzenleyeceği ziyaret esnasında Putin ile bir görüşme olasılığını soran gazetecilere Görüşeceklerinden emin olduğunu söyleyerek görüşmenin yeri ve zamanının belirsizliğini koruduğunu, netleşme çalışmasının sürdüğünü ifade etti.

“İran'ın ciddiyetine inanıyorum”

Biden, İran'ın Viyana'da yürütülen nükleer görüşmeler konusunda ciddiyetine karşı düşüncesinin sorulması üzerine ise inandığını söyleyerek “İran'ın ciddiyetinin ne kadar olduğu ve konuyla ilgili nelere hazır olduğu farklı bir hikaye. Görüşmelerimiz devam ediyor.” yorumunu yaptı.


 

Yorumlar (0)