Biden’dan Netanyahu’ya uyarı

Biden, İsrail’de Netanyahu liderliğinde yeni oluşturulan hükümetle çalışmayı büyük bir heyecanla beklediğini belirterek, ABD’nin, Filistin ile İsrail arasında iki devletli çözümü tehlikeye sokabilecek politikalara karşı çıkmayı sürdüreceğine dikkat çekti.

DÜNYA 30.12.2022, 01:10
Biden’dan Netanyahu’ya uyarı

ABD Başkanı Biden, İsrail Meclisi Knesset tarafından Başbakan Binyamin Netanyahu’nun liderliğinde kurulan yeni hükümeti onaylaması üzerine yazılı bir açıklamada bulundu.

ABD Başkanı, “İran'ın tehditleri de dahil olmak üzere Orta Doğu ve İsrail bölgesinin karşı karşıya kaldığı pek çok sınama ve fırsatı beraber ele almak için uzun senelerdir arkadaşım olan Başbakan Netanyahu ile tekrar çalışmayı büyük bir heyecanla bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.



İki devletli çözümü vurguladı

ABD’nin daha güvenli, müreffeh ve entegre bir Orta Doğu için çabaladığına işaret eden Biden, bahse konu vizyonu desteklemek amacıyla Filistin, İsrail ve diğer bölgesel ortaklarla beraber çalışmalar yaptıklarını ve bunu Netanyahu liderliğinde kurulan yeni İsrail hükümeti ile devam ettirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Başkan Biden, “Göreve başladığımdan bu yana yaptığımız gibi ABD, iki devletli çözüm yollarını desteklemeyi ve bunun uygulanabilirliğini tehlikeye sokan veyahut karşılıklı değerlerimiz ve menfaatlerimizle çelişen politikalara karşı olmayı sürdürecektir.” uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)