Biden yeniden koronavirüse yakalandı

Joe Biden'ın daha evvel negatif çıkan koronavirüs testinin bugün tekrar pozitife döndüğü ve karantinasının devam edeceği bildirildi.

DÜNYA 30.07.2022, 22:26
Biden yeniden koronavirüse yakalandı

Doktor Kevin O'Connor'ın ABD Başkanı Biden'ın sağlık durumu hususunda Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'ye ilettiği mektup kamuoyuyla paylaşıldı.

Koronavirüs tedavisinde Paxlovid adlı ilacı kullanan hastaların küçük bir bölümünde testlerin yeniden pozitife dönme olasılığı bulunduğunu vurgulayan O'Connor, bu çerçevede Biden'a da sık aralıklarla test yaptıklarını ifade etti.


(Sözcü Jean-Pierre)

Çarşamba günü görevine tekrar başlamıştı

ABD Başkanı'nın salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri yaptırdığı testlerin de negatif sonuç verdiğini kaydeden O'Connor, "Cumartesi sabahı gerçekleştirilen antijen testinde Biden'ın yeniden pozitife döndüğü gözlendi." dedi.

O'Connor, ilaç tedavisinin gerek görülmediğinin altını çizerek, genel sağlık durumu iyi olan Biden'ın yeniden karantinaya girdiğini belirtti.

Biden'ın koronavirüs testi ilk olarak 22 Temmuz tarihinde pozitif çıkmıştı. Geçtiğimiz çarşamba günü işinin başına dönen ABD Başkanı'nın çarşambadan itibaren iştirak ettiği toplantılarda maske kullanmaması, CDC'in (Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi) rehberine uygun olmadığı gerekçesiyle sert bir şekilde eleştirilmişti.

Yorumlar (0)