Biden yasaya imza attı, hemşireler ayaklandı

ABD'nin New York eyaletinde, ABD Başkan Joe Biden tarafından imzalanan ve savaş gazilerinin tedavilerini kolaylaştıran yasadan sonra hemşireler, sayılarının artırılması yönünde çağrı yaptı.

DÜNYA 01.09.2022, 11:48 02.09.2022, 08:55
Biden yasaya imza attı, hemşireler ayaklandı

Brooklyn kentindeki Gazi İşleri Tıp Merkezi'nde protesto gerçekleştiren sağlık çalışanları, Kapsamlı Zehirlerle Mücadele Sözü Yasasının (PACT) uygulamaya geçmesinin ardından hastanelerde iş yoğunluğunun daha da arttığını, hemşire kadrosunda özellikle ortaya çıkan sıkıntının daha da büyüdüğünü aktardı.

Hemşirelerden iş yoğunluğu protestosu

Ulusal Hemşireler Birliği adlı sendikanın öncülük ettiği gösteride, gazilere ilişkin yasanın desteklendiği fakat hemşirelerin sözleşme hakları, işe alımlar ve esnek çalışma imkanları konusundaki problemlerin çözülmeden PACT yasasının tek başına bir işlevi olmayacağını kaydetti. 

ABD Donanması'ndan emekli ve sendika üyesi Ann Marie Carlin tarafından okunan bildiride, "Kıdemli ve gazilere önem veren bir hemşire olarak, hem tıbbi tesislerimizde hem de sahada hazır olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Orduda bir görevi yerine getirmek için nasıl gereken sayıda personele ihtiyaç varsa, hastalarımıza bakmak için de yeterli sayıda hemşireye sahip olmak zorundayız." sözlerine yer verildi.

Tıp merkezlerinde hemşire problemi

ABD Gazi İşleri Departmanı Genel Müfettişlik Ofisi tarafından yayınlanan Temmuz 2022 raporuna göre, Gazi İşleri Tıp Merkezlerinin yüzde 91'inde ciddi seviyede hemşire problemi yaşandığı bildirilmişti.

10 Temmuz'da Biden, Ortadoğu bölgesindeki askeri operasyonlarda özellikle zehirli toksik maddelere maruz kalmış gazilerin tedavilerinin artırılması çerçevesinde PACT yasasını imzalamış ve "Amerikan ulusu için en önemli yasa" olduğunu aktarmıştı.

Biden, "Her gün 17 gazi intihar ederek ölüyor. Bu, bir trajedidir." değerlendirmesini yaparak yasanın gerekliliğine dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)