Biden ve Şi bir araya geliyor

Joe Biden ve Şi Cinping, 14 Kasım'da görüşecek.

DÜNYA 10.11.2022, 20:27 11.11.2022, 15:38
Biden ve Şi bir araya geliyor

ABD Başkanı Biden ve Çin Devlet Başkanı Cinping, 14 Kasım tarihinde Endonezya'nın Bali Adası'nda gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi çerçevesinde görüşecek.

Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, iki liderin, 14 Kasım tarihinde Bali'de bir araya geleceğini bildirdi.

Şi ve Biden'ın, Çin ve ABD arasında irtibat ağlarının derinleştirilmesi ve sürdürülmesi hususunu masaya yatıracaklarını belirten Jean-Pierre, ayrıca Çin ve ABD arasındaki rekabetin yönetilmesi, menfaatler doğrultusunda beraberce çalışılması ve uluslararası camiayı etkileyen milletler ötesi problemlerin çözümü hususlarının görüşüleceğini ifade etti.

"Tayvan Boğazı da görüşülecek"

Diğer taraftan, görüşme hakkında basın mensuplarına brifing veren ve isminin açıklanmamasını isteyen üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, Başken Biden'ın görüşmede Çin'in 'zararlı ekonomik faaliyetleri', insan hakları ihlalleri ve Tayvan Boğazı gibi hususlarda endişelerini dile getireceğini kaydetti.

Ayrıca yetkili, söz konusu görüşmede, Ukrayna-Rusya Savaşı gibi uluslararası meselelerin de masaya yatırılacağını bildirdi.

Yorumlar (0)